Bărbat atât de beat încât nu a putut să sufle în etilotest, depistat la volanul unei mașini, la Șerbăuți

Miercuri, 15 septembrie 2021, la ora 16:25, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Bălcăuți, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe un drum comunal neclasificat pe raza comunei Șerbăuți, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, acustic-luminos, unui autoturism Dacia, ocazie cu care conducătorul auto s-a conformat și a oprit, ulterior înmânând organelor de poliție documentele solicitate. La volan a fost identificat Gheorghe I., de 71 de ani, localnic.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică și avea comportamentul tipic al unei persoane care a consumat băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, însă din cauza stării avansate de ebrietate bărbaul nu a putut să sufle în aparatul alcooltest.

S-a procedat la conducerea sa la Spitalul de Boli Cronice Siret unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche