Cinci persoane din Vama aflate în carantină au plecat la cules ciuperci în pădure. Polițiștii le-au aplicat amenzi de câte 2.000 de lei

Miercuri, 15 septembrie 2021, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Vama aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza de competență și având de verificat persoanele de pe raza comunei Vama în ceea ce privește respectarea izolării și carantinării la domiciliu conform legii, s-au deplasat în satul Strâmtura, la domiciliul lui Radu L., de 40 ani. Bărbatul, soția lui 36 de ani și fiul de 17 ani era plasați în carantină de DSP Suceava în perioada 13-26 septembrie. 

La imobil nu a fost identificată nici o persoană, iar cu ocazia contactării telefonice s-a luat legătura cu bărbatul care a spus că se află, împreună cu soția și fiul, în fondul forestier la cules de ciuperci.

De asemenea, a fost verificată o altă adresă din satul Strâmtura, la care figurează ca fiind în carantină Georgeta B., de 39 de ani, și fiica acesteia minoră de 12 ani, în perioada 6 - 19 septembrie. 

Întrucât nu a fost identificată nici o persoană, s-a procedat la efectuarea de verificări, rezultând că cele două au plecat în cursul dimineții zilei de 14 septembrie de la domiciliu, la cules de ciuperci în Fondul Forestier Național, fără a mai reveni, neputându-se stabili locația exactă în care acestea se află în prezent.

Georgeta B., Radu L, Adina L. și Dănuț L. au fost sancționați cu amendă în valoare de 2.000 de lei fievare. Față de persoana minoră nu s-a luat nicio măsură contravențională, pentru că aceasta nu răspunde contravențional la acest moment.

Pentru clarificarea situației a fost informată Direcția de Sănătate Publică.
Mai nouă Mai veche