„Festivalul dictaturii” în PNL Suceava. Simpatizanții lui Ludovic Orban, excluși de Gheorghe Flutur din delegația pentru congresul de alegere al președintelui PNL

Primarul comunei Bosanci din județul Suceava, Neculai Miron, a fost exclus de Gheorghe Flutur din delegația filialei Suceava pentru congresul de alegere a președintelui PNL pe motiv că îl simpatizează pe Ludovic Orban.

Filiala PNL Suceava este condusă de Gheorghe Flutur, susținător declarat al premierului Florin Cîțu la alegerile penru desemnarea președintelui partidului. În cadrul negocierilor prin care i s-a promis funcția de primvicepreședinte al partidului, Gheorghe Flutur i-ar fi promis lui Florin Cîțu toate voturile exprimate de delegații filialei Suceava.

Nemulțumit că primarul PNL al comunei Bosanci, Neculai Miron, și-a exprimat deschis susținerea pentru Ludovic Orban, președintele în funcție al partidului, Gheorghe Flutur a organizat, sâmbătă, un vot în cadrul conducerii județene a partidului pentru excluderea primarului din delegație și înlocuirea lui cu un alt reprezentat al organizației comunale Bosanci.

Neculai Miron consideră abuzivă de a nu fi desemnat delegat, în condițiile în care este primar în funcție și președinte al organizației locale. 

Edilul susține că din delegația pentru congres au fost eliminați toți simpatizanții lui Ludovic Orban. Neculai Miron a publicat un mesaj pe Facebook în care arată că Gheorghe Flutur a organizat „Festivalul dictaturii” în PNL Suceava:
- Domnule Președinte KLAUS IOHANNIS
- Domnule Președinte Al Partidului Național Liberal Ludovic Orban și stimați membri ai PNL
Cu regret vă anunț că astăzi la Suceava președintele Organizației Județene Gheorghe Flutur, încins în ,,Festivalul dictaturii” , nu cel al democrației, cum îl numea într-un discurs la Iași, a eliminat din delegația pentru Congresul Național Liberal din 25 Septembrie toți simpatizanții domnului Orban și a interzis prezența unor președinți de organizații locale de a participa la moțiune.
Domnule Flutur vă amintesc că, conform Statutului PNL, PNL urmărește respectarea valorilor universale ale libertății și demnității umane , a principiilor democrației constituționale, asigură dreptul la libera exprimare și la consolidarea democrației. (ART.5)
Fără discriminări sau privilegii, membri PNL, pot să își exprime liber opiniile cu privire la opțiunile politice ale partidului, la activitatea organismelor de conducere ale acestuia și a reprezentanților partidului în funcții numite sau alese, să aleagă, să candideze și să fie aleși.(ART.24)
Acest drept a fost luat nu numai unor simpli membri , ci și unor președinți de organizații care au obținut în jur de 70 % la alegerile prezidențiale și locale!
,,Doamne iartă-l că nu știe ce face”
Mai nouă Mai veche