Ion Lungu i-a inventat „realizări” lui Valentin Popa ca să justifice acordarea titlului de cetățean de onoare

Primarul Ion Lungu insistă să îi acorde titlul de cetățean de onoare pesedistului Valentin Popa, fost subaltern al Vioricăi Dăncilă în guvernul girat de Liviu Dragnea, deși nimic din activitatea lui nu justifică acordarea unei astfel de distincții. 

În afara unui joc politicianist făcut de Ion Lungu, nimic nu îl recomandă pe Valentin Popa pentru a primi această distincție. Asta s-a dovedit în momentul în care Ion Lungu a trebuit să relizeze expunerea de motive pentru justificarea proiectului de hotărâre prin care propune acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiului.

Pentru că Valentin Popa nu are nicio realizare concretă în activitatea lui de cadru didactic, Ion Lungu i-a inventat așa-zise merite actualului rector al USV.

Valentin Popa este rector al universității începând din anul 2012. Pentru a-și justifica propunerea, primarul Ion Lungu l-a creditat pe Valentin Popa, în documentul atașat proiectului de hotărâre, cu realizări care îi aparțin de fapt predecesorului său, rectorul Adrian Graur.

Astfel, în expunerea de motive au fost înscrise realizările lui Adrian Graur, cel care era de fapt rector în 2005, atunci când a fost semnată Magna Carta Universitatum și când a fost înființat Clubul Sportiv Unversitar, sau când USV a primit „Grad de încredere ridicat” de la ARACIS în 2008.

Într-o regie de prost gust, toate partidele din Consiliu Local vor vota, în ședința de astăzi, hotărârea prin care agramatul Valentin Popa, cel care a făcut de râs județul în toată țara, va fi desemnat cetățean de onoare.

Facsimil din documentația anexată proiectului de hotărâre de Consiliu Local pentru acordarea titlului de cetățean de onoare lui Valentin Popa:
 

În ianuarie 2018, Valentin Popa a fost desemnat ministru al Educației în cabinetul condus de Viorica Dăncilă. Încă de la începutul mandatului, Valentin Popa s-a remarcat doar prin greșelile gramaticale comise la fiecare ieșire publică, fiind unul dintre cei mai contestați miniștri din guvern, acesta demisionând după doar câteva luni, în momentul în care remanierea lui devenise iminentă.

În perioada mandatului de ministru, Valentin Popa a șocat în momentul în care a criticat decizia judecătorilor care l-au condamnat Liviu Dragnea și a afirmat că președintele PSD ar fi fost nevinovat.

Ca rector al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Valentin Popa s-a remarcat prin intenția de a distruge Parcul Areni prin construirea unui bloc, în condițiile în care campusul de 30 de hectare al universității de la ieșire din Suceava spre Moara stă în paragină.

Conform HCL 110/2010, titlul de cetățean de onoare al municipiului Suceava se acordă „celor care, prin activitatea lor cotidiană, creează în ţară sau peste hotare o imagine deosebită municipiului şi României, având ca rezultate realizarea unor puternice legături economico-sociale sau de altă natură, în beneficiul cetăţenilor comunităţii respective”. 

În condițiile în care prin activitatea lui nu a făcut decât să afecteze imaginea municipiului Suceava la nivel național, Valentin Popa nu se încadrează în prevederile regulamentului privind acordarea titlului de cetățean de onoare, iar primarul Ion Lungu nu face decât să dovedească încă o dată că își folosește funcția contrar intereselor comunității.

Faptul că Valentin Popa a semnat o declarație prin care acceptă conferirea titlului de cetățean de onoare al municipiului Suceava nu face decât să confirme arivismul pe care l-a demonstrat din plin până acum.

 

Niciun comentariu

Un produs Blogger.