Buletin de presă, 30 septembrie 2021 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 29.09.2021, ora 14.25, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălănești a oprit pentru control pe strada Luncii din comuna Bilca autoutilitara condusă de un bărbat din oraşul Vicovu de Sus, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de provenienţă pentru materialul lemnos transportat, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul din oraşul Vicovu de Sus transporta cantitatea de 5,45 m.c. cherestea de esenţă molid.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 3.488 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Putna.


Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La data de 29.09.2021, ora 11.10, în timp ce conducea autoturismul pe DJ208D din direcția localitatea Mitocaș - municipiul Suceava, la intersecţia cu DJ208U, un bărbat din judeţul Iaşi nu a oprit la indicatorul „STOP” pentru a acorda prioritate vehiculelor care se deplasau pe drumul prioritar și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus regulamentar de o femeie.
Din accident a rezultat rănirea conducătoarei auto şi a unui pasager din acelaşi autoturism, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 29.09.2021, în jurul orelor 15.55, în timp ce conducea autoutilitara pe strada Bogdan Vodă din municipiul Rădăuți, la intersecţia cu strada Piaţa Unirii, un bărbat de 46 de ani din comuna Bilca a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe drumul cu prioritate de un bărbat de 42 de ani din comuna Satu Mare.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea unui pasager din autoturismul condus de bărbatul de 42 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 29.09.2021, orele 16:50, o patrulă din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Mărăşeşti din localitate, motocicleta condusă de un bărbat de 20 de ani din judeţul Timiş.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, motocicleta condusă de tânărul de 20 de ani nu este înmatriculată.
Conducătorul vehiculului a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche