Mobilizare generală pentru căutarea unei bătrâne care s-a rătăcit în pădurea din Solca

Luni, 27 septembrie 2021, la ora 20:34, autoritățile au fost sesizate prin 112 de către Mariana C., din Solca, despre faptul că mama sa, Ștefania D., s-a rătăcit în pădure, în zona Bliderița din cadrul Ocolului Silvic Solca, aceasta plecând de la domiciliu în jurul orelor 14:00.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cele reclamate se confirmau, fapt pentru care s-au constituit mai multe echipe mixte de căutare compuse din personal silvic din cadrul Ocolului Silvic Solca, jandarmi din cadrul IJJ Suceava, subunitatea Rădăuți, și grupe de voluntari din cetățeni ai localității.

În urma scotocirii zonei forestiere, după aproximativ două ore de căutare, persoana dispărută a fost identificată în pădure, în viață, la o distanță de aproximativ patru kilometri față de locuința sa.

Ștefania D. a fost adusă la domiciliul ei, fiind într-o vizibilă stare de panică, declarând verbal faptul că în cursul zilei a mers la munca câmpului iar în jurul orelor 14:00 a plecat singură în pădure, la cules de ciuperci, timp în care i s-a făcut rău și a petrecut o perioadă de timp în aceea zonă.

La un moment dat, văzând că s-a înnoptat, a încercat să se retragă către marginea pădurii, moment în care a fost identificată de un grup de cetățeni șo polițiști care erau plecați în căutarea ei.

Femeia a fost adusă la domiciliul ei și fiind întrebată dacă dorește să i se acorde îngrijirii medicale de specialitate, aceasta a refuzat serviciile, fiind supravegheată de către fiica sa, aceasta fiind cadru medical.
Mai nouă Mai veche