Șofer prins beat la volan, la Bălcăuți. La etilotest avea 0,92 mg/l alcool în sânge, dar a refuzat probele biologice. Polițiștii i-au întocmit dosar penal

Sâmbătă, 25 septembrie 2021, în jurul orelor 20:30, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Bălcăuți, în baza planului de acțiune întocmit la nivelul Poliției orașului Siret, privind combaterea conducerii autoturismelor sub influența băuturilor alcoolice, desfășurat în perioada 24 - 26 septembrie 2021, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza localității Bălcăuți au oprit pentru control un autoturism VW Touran, pe drumul comunal 35, având direcția de deplasare Ratoș către centrul comunei Bălcăuți.

La volan a fost identiificat Mircea G., din localitatea Bălcăuți, care se afla singur în autoturism, iar întrucât acesta emana halenă alcoolică și avea comportamentul unei persoane care consumase băuturi alcoolice s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, ocazie cu care rezultatul testării a indicat o valoare de 0.92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul orășenesc Siret în vederea recoltării probelor de mostre biologice, ocazie cu care șoferul a refuzat să-și dea consimțământul pentru a i se preleva mostre biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice”, faptă prev. de art. 337 din Cod Penal, cercetărilor urmând a fi continuate de lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Bălcăuți.
Mai nouă Mai veche