Un sucevean beat turtă care și-a trântit Mercedesul de zidul de lângă sediul RDS și a făcut scandal de față cu polițiștii, internat cu forța la Psihiatrie

Vineri, 24 septembrie 2021, la ora 23:58, autoritățile au fost sesizate prin 112 despre faptul că pe strada Vasile Bumbac din municipiul Suceava, lângă sediul RDS, șoferul unui autoturism Mercedes-Benz este posibil băut. La fața locului a fost identificat Gheorghe S., vizibil sub influența băuturilor alcoolice, conducător al autoturismului Mercedes-Benz care prezenta avarii în partea din față.

Cu ocazia verificării în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere reținut, iar dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice este suspendat în perioada 8 septembrie 2021 - 6 decembrie 2021.

Având în vedere aspectele sesizate, la fața locului s-a solicitat un echipaj din cadrul Biroului Rutier, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost pozitiv, indicând valoarea de 1.03 mg./litru pur în aerul expirat.

Sus-numitul a fost transportat cu autospeciala de poliție la UPU Suceava, în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

Odată ajuns la UPU Suceava, Gheorghe S. a devenit agitat, a adoptat un comportament deviant, motiv pentru care s-a folosit forța împotriva sa și a fost încătușat. De asemenea bărbatul a refuzat colaborarea cu organele de poliție și cu cadrele medicale, a refuzat efectuarea examenului clinic și prelevarea de probe biologice de sânge.

Având în vedere că bărbatul a continuat să aibă un comportament violent, agitat fizic și verbal, a refuzat colaborarea cu organele de poliție și personalul medical al Spitalului Județean, a fost solicitat un consult medical psihiatric, iar ulterior a fost acceptată internarea acestuia la Secția de Psihiatrie Burdujeni, cadrele medicale dându-și acordul în acest sens.

Împotriva bărbatului s-a întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge” și „conducerea unui vehicul având permisul de conducere suspendat”.
Mai nouă Mai veche