Buletin de presă, 26 septembrie 2021 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști în urma unor controale în trafic

În data de 25.09.2021, ora 0740, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au efectuat semnal regulamentar de oprire unei autoutilitare ce transporta deșeuri material lemnos pe D.N. 17 din comuna Sadova, jud. Suceava, având direcția de deplasare dinspre com. Pojorâta spre mun. Câmpulung Moldovenesc.
La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat din comuna Sadova, jud. Suceava, care a prezentat pentru control documentele personale cât și cele ale autovehiculului. Totodată, procedându-se la verificarea în aplicația SUMAL CONTROL 2 aplicația a furnizat că pentru autoutilitara în cauză a fost emis aviz, încărcarea fiind efectuată de pe raza comunei Fundu Moldovei, jud. Suceava, cu punct de descărcare în mun. Câmpulung Moldovenesc , pentru cantitatea de 3.50 m.c deșeuri material lemnos specia molid.
Întrucât transportul de material lemnos a creat suspiciuni, a fost condus la Atelierul de Producție Sadova, unde s-au prezentat doi lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta, care au procedat la inventarierea materialului lemnos prin cubaj tehnic, rezultând cantitatea de 8,61 m.c material lemnos, constatându-se o diferență de 5,11 m.c material lemnos în plus față de cantitatea de 3,50 m.c. înscrisă în avizul de însoțire.
Astfel, s-a procedat la confiscarea materialului lemnos rezultat în plus, fiind depozitat la Atelierul de Producție Sadova și dat în custodie pădurarului din cadrul O.S. Pojorâta, întocmindu-se în acest sens procesul verbal.
De asemenea, a fost încheiat și procesul verbal de contravenție prin care conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu suma de 5000 lei, în baza art. 19 alin. 1 lit. b din Legea 171/2010.


La data de 25.09.2021, ora 14:00, patrula de poliție din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei, fiind în exercitarea atribuțiilor, a oprit pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos.
Autoutilitara transporta lemn foc molid, având avizat o cantitatea de 5,8234 m3 lemn foc conform avizulului fiind la data de 25.09.2021. În vederea verificării avizului de însoțire a fost interogată platforma sumal control constatându-se că acesta este valid.
Întrucât exista suspiciunea cu privire la neconcordanța dintre volumul scriptic și cel faptic încărcat s-a solicitat sprijin din partea Ocolului Silvic Râșca în vederea inventarierii încărcăturii. În urma inventarierii, reprezentanții OS Râșca, au stabilit că în autoutilitară se află cantitatea totală de 9,7972 m3 lemn foc Molid, cu 3,9736 mc3 în plus față de volumul avizat.
Polițiștii au dispus sancționarea contravențională a societății care efectua transportul și confiscarea cantități de 3,9736 m3 lemn foc molid măsurile fiind dispuse în temeiul art. 19 alin. 2 lit. c) rap. la art. 5-7 din OG 2/2002. și art. 22 alin. 6-7 din Legea 171/2010 a contravențiilor silvice.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La data de 25.09.2021, în jurul orelor 20:30, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, în baza planului de acțiune întocmit la nivelul Poliției orașului Siret, privind combaterea conducerii autoturismelor sub influența băuturilor alcoolice, desfășurat în perioada 24.09 – 26.09.2021, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza localității Bălcăuți, com. Bălcăuți, jud. Suceava au oprit pentru control un autoturism care circul pe DC 35 Bălcăuți.
În urma identificării și legitimării conducătorului auto s-a stabilit că acesta este din localitatea Bălcăuți, jud. Suceava, care se afla singur în autoturism iar întrucât acesta emana halenă alcoolică și avea comportamentul unei persoane care consumase băuturi alcoolice s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, ocazie cu care rezultatul testării a indicat o valoare de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul orășenesc Siret în vederea recoltării probelor de mostre biologice ocazie cu care șoferul a refuzat să-și dea consimțământul pentru a i se preleva mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice”, faptă prev. de art. 337 din Cod Penal, cercetărilor urmând a fi continuate de lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Bălcăuți.


La data de 25.09.2021, orele 19:32, echipajul de politie al Serviciului Rutier, in timp ce acționa pe Strada Simion Florea Marian din Orasul Siret, a oprit autovehiculul la volanul căruia se afla un bărbat din orașul Siret, care, întrucât emana halena alcoolica, a fost testat cu aparatul etilotest rezultând valoarea de 0,49 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Ulterior, șoferul a fost transportat la Spitalul Orășenesc Siret unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal conf. art. 336 alin.1 din Codul Penal – conducere sub influența băuturilor alcoolice.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 25.09.2021, ora 08:00, o femeie de 59 ani, din mun. Rădăuți, jud. Suceava, a condus autoturismul pe DN 2, în interiorul localității Dănila. Ajungând la intersecția cu DC 38 C, a surprins și accidentat pe o minoră de 12 ani, din sat Dănila, care s-a angajat în traversarea drumului județean prin loc nemarcat.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a pietonului.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se va întocmi dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 al. 2 și 3 din C. pen.
Mai nouă Mai veche