Un bărbat cu permisul reținut a tamponat o mașină, la Rădășeni, și a fugit de la locul accidentului. Polițiștii i-au aplicat două amenzi, i-au ridicat plăcuțele și certificatul de înmatriculare și i-au făcut dosar penal

Vineri, 22 octombrie 2021, la ora 18:00, autoritățile au fost sesizate despre faptul că pe strada Principală din Rădășeni, pe drumul județean DJ 209M, a avut loc un eveniment rutier soldat numai cu pagube materiale în care au fost implicate un autoturism Skoda Fabia, proprietatea Doinei C., din Fălticeni, care se afla parcat în afara părții carosabile, și o autoutilitară Volkswagen Transporter, al cărei conducător auto a plecat de la fața locului.

Sâmbătă, polițiștii Secției de Poliție Rurală Mălini au continuat verificările în vederea identificării conducătorului autoutilitarei VW Transporter.

În urma verificărilor efectuate a fost identificat Gabriel A., din Fălticeni, stabilindu-se faptul că cel în cauză a condus vineri, la ora 18:00, pe strada Principală din Rădășeni, autoutilitara în cauză și din cauza neatenției a pierdut controlul asupra direcției de mers și a lovit autoturismul Skoda Fabia.

De asemenea, s-a stabilit faptul că bărbatul este posesor al permisului de conducere pentru categoria B emis de autoritățile din Marea Britanie, permis de conducere pe care bărbatul l-a predat în data de 22 octombrie 2021 la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, fiindu-i eliberată dovada înlocuitoare fără drept de circulație, iar autoutilitara VW Transporter nu este asigurată cu poliță auto obligatorie RCA.

Bărbatul a fost sancționat conform O.U.G 195/2002 cu două sancțiuni contravenționale în sumă totală de 580 lei și conform Legii nr.132/2017, i-au fost reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare ale autoutilitarei VW Transporter.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche