VIDEO Accident evitat ca prin miracol după o depășire kamikaze pe drumul Suceava-Rădăuți

Un accident rutier cu consecințe probabil dintre cele mai grave a fost evitat ca printr-un miracol, luni dimineață, pe drumul Suceava - Rădăuți, la intrare în intersecția DN 2H cu E85, la Iacobești.

O coloană de mașini care circula dinspre Rădăuți spre Suceava a fost depășită de un autoturism Audi.

După ce depășește penultima mașină din coloană, șoferul autoturismului Audi își continuă deplasarea chiar dacă nu mai are vizibilitate pentru că drumul se curbează la dreapta în intersecția DN 2H cu E85.

Șoferul autoturismului Audi își continuă deplasarea pe contrasens încercând să depășească un microbuz Volkswagen Transporter, dar este suprins de un alt autoturism care circula din sens opus, dinspre Suceava.

Șoferul autoturismului care circula regulamentar încetinește și se apropie de marginea drumului, iar șoferul autoturismului Audi trage dreapta de volan, în taie calea microbuzului și reușește în ultimul moment să evite impactul.


Spre deosebire de alte structuri județene din țară, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava și-a făcut un obicei din a ignora cu desăvârșire astfel de imagini apărute în spațiul public, indiferent de pericolul social și de gravitatea faptelor săvârșite. 

Chiar dacă abateri grave și periculoase pentru siguranța participanților la trafic sunt filmate și difuzate pe rețelele de socializare sau în mass-media, șeful IPJ Suceava, Florin Poenari, refuză cercetarea unor astfel de încălcări ale legii.

Atitudinea ignorantă și permisivă a șefului IPJ Suceava, Florin Poenari, este greu de înțeles mai ales în condițiile în care județul Suceava se află de zece ani pe primul loc pe țară la numărul de accidente rutiere mortale produse în cea mai mare parte tocmai din indisciplinei la volan.

1 Comentarii

Mai nouă Mai veche