A murit Petrică Mâțu Stoian, cunoscut interpret de muzică populară

Îndrăgitul artist de muzică populară Petrică Mâțu Stoian, în vârstă de 61 de ani, a murit, sâmbătă seară, la secţia ATI de la spitalul din Reşiţa.

Petrică Mâțu Stoian se afla în tratament post-Covid de câteva zile la o clinică privată din Caraş-Severin. În acestă dimineața artistul a început să se simtă foarte rău. A fost preluat de o ambulanță şi dus de urgenţă la spitalul din Reșița, acolo unde medicii au încercat să îl stabilizeze.

Potrivit directorului medical SJU Reșița solicitarea la ambulanță a fost făcută pentru tuse cu sânge.

„Starea de sănătate nu e una foarte bună, s-a făcut solicitare la ambulanță pentru tuse cu sânge. Are o fibrilație atrială cronică cu un ritm rapid, este pe anticoagulant. Din nu știu ce motive dozajul cu anticoagulant nu s-a făcut cum trebuie și este supradozat. Este post covid, are o bronhopneumonie post covid și cu stare septica. În momentul de față este la ATI”, a spus medicul Cosmin Librimir, director medical SJU Reșița.

Artistul a fost intubat dar a suferit un stop cardio-respirator, iar din păcate manevrele de resuscitare nu au dat rezultate, iar medicii nu au putut decât să constate decesul.

Interpretul era vaccinat cu ambele doze de vaccin.

Petrică Mîțu Stoian s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Izverna - Plaiul Cloșanilor, din județul Mehedinți. După ce și-a făcut debutul la cunoscuta emisiune Tezaur Folcloric, fiind descoperit chiar de renumita Mărioara Murărescu, Petrică Mițu Stoian a participat la numeroase festivaluri de folclor si a luat numeroase premii.

Din anul 1995, Petrică Mîțu Stoian era angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu. Cântecele sale sunt adresate omului de rând, sunt cântece de veselie, tradiții de nuntă sau de înmormantare, și doine populare transmise din generație în generație.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.