Bărbat reținut în arest după ce a fost prins băut și fără permis la volanul unei mașini fără ITP și RCA, la Vatra Dornei

Miercuri, 24 noiembrie 2021, la ora 17:45, un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, în timp ce acţiona pe linia impunerii respectării regimului legal de viteză şi pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului/substanțelor psihoactive, a oprit pentru control autoturismul BMW care circula pe strada Calea Transilvaniei, municipiul Vatra Dornei.

În momentul opririi, autoturismul era condus de Adi P., din municipiul Vatra Dornei, care a declarat verbal că nu are asupra sa documentele personale și ale autoturismului. Cu ocazia interogării bazei de date s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu ocazia verificării în baza de date, s-a constatat că autoturismul BMW are ITP-ul expirat din data de 3 aprilie 2020 și nu are o asigurare obligatorie RCA valabilă, iar proprietar figurează ca fiind Dan C., din județul Cluj. De asemenea s-a stabilit faptul că autoturismul aparţine în prezent prietenei suspectului, care i-a încredinţat acestuia autoturismul spre a fi condus.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, începându-se urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane care nu posedă permis de conducere”.

Prin ordonanţa organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare, în cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect pentru săvârşirea infracţiunii de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În urma administrării probatoriului, prin ordonanţa organelor de cercetare penală ale poliției judiciare s-a dispus reţinerea suspectului pe o durată de 23 de ore și 20 minute. 

Joi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, cu propunere de luare a măsurii preventive a controlului judiciar.

De asemenea faţă de suspect au fost luate şi măsuri de sancţionare contravenţională cu amendă pentru nerespectarea prevederilor art. 102, alin. 3 , lit. A din OUG 195/2002 (conducere sub influenţa alcoolului) şi art. 10 pct 1 din OUG 195/2002 (ITP expirat).
Mai nouă Mai veche