Accident la Pârteștii de Jos provocat de un tractorist care nu a acordat prioritate. Două persoane au fost rănite

La 10 decembrie 2021, în jurul orelor 16:15, numitul Ioan B., de 33 de ani, din Pârteștii de Jos, în timp ce conducea tractorul agricol pe strada CAP-ului din localitate, având direcţia de deplasare către DJ 178A, din cauza faptului că nu a acordat prioritate de trecere la pătrunderea în intersecție pe DJ178A, a surprins autoturismul Alfa Romeo care circula pe DJ 178A, din direcția Humoreni către Cacica, condus de Constantin T., de 72 de ani, din municipiul Suceava, care a intrat în impact față-spate cu tractorul agricol.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului autoturismului și a Elenei T., de 72 de ani, pasager pe scaunul din dreapta faţa a autoturismului.

Cele două victime au fost transportate la Spitalul orășenesc Gura Humorului. 

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, ambii fiind conduşi la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului pentru a li se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face conducătorul tractorului agricol, care nu a acordat prioritate de trecere la pătrunderea în intersecție.

Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche