VIDEO Urmărire spectaculoasă în județul Suceava! Momentul în care polițiștii trag focuri de armă spre mașina fugarilor

Miercuri, 15 decembrie 2021, la ora 15:30, pe DN 2E, în interiorul localității Poieni Solca a fost depistat un autoturism care circula din direcția Paltinoasa către comuna Solca și nu avea montată în partea din față plăcuță cu număr de înmatriculare.

A fost efectuat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul auto nu s-a conformat, mărind viteza de deplasare.

Echipajul din cadrul Direcției Rutiere-IGPR a solicitat întăriri și s-a procedat la urmărirea acestuia pe raza localităților Poieni Solca și Botoșana, folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialelor, însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea în viteza prin localități, punând în pericol siguranța pietonilor și celorlalți participanți la trafic.

În zonele de siguranță, au fost executate focuri de avertisment în plan vertical, însă conducătorul auto nu a oprit.

La ieșirea din localitatea Botoșana, conducătorul autoturismului de teren a pătruns pe un teren agricol, și în continuare a ignorat atât semnalele de oprire cât și focurile de avertisment.

Ulterior, a fost executat foc asupra pneurilor spate, care au fost depresurizate și autovehiculul s-a oprit într-un șanț de lângă DC 43C, la limita dintre localitățile Botosana și orașul Cajvana.

Conducătorul auto și doi ocupanți au părăsit habitaclul și au fugit pe un deal dinspre orașul Cajvana.

Au fost urmăriți și interceptați conducătorul auto și unul dintre pasageri, fără a se înregistra victime.

Autoturismul este înmatriculat în Marea Britanie și este proprietatea conducătorului auto, în vârstă de 22 de ani, din comuna Iaslovăț, județul Suceava.

Auto nu are asigurare RCA și nici inspecție tehnică periodică valabilă. Conducătorul auto a declarat că acesta a fost motivul pentru care nu a oprit la semnalele polițiștilor.

Sunt continuate verificările, iar până în prezent, conducătorul auto a fost sancționat contravențional. 

Mai nouă Mai veche