Buletin de presă, 16 ianuarie 2022 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţiști

La 15.01.2020, ora 07.10, un tînăr de 26 ani, din com. Șaru Dornei, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 B Dorna Arini, din direcția Vatra Dornei către Broșteni, a intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula în fața sa, condus de un bărbat de 44 ani.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto de 44 ani.
Conducătorii ambelor autovehicule au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul șoferului de 44 ani și de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătorului auto de 26 ani, din com. Șaru Dornei, ulterior ambii conducători auto fiind conduşi la Spitalul municipal Vatra Dornei pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămarea corporală din culpă” și „conducere sub influența alcoolului”.
S-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore față de suspect.


La data de 15.01.2022 ora 09.49, am fost sesizați de către ofițerul de serviciu din cadrul Poliției municipiului Suceava despre faptul că prin SNUAU 112 s-a sesizat producerea unui accident rutier, pe DN2, la ieșire din mun. Suceava spre loc. Pătrăuți.
La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Poliției municipiului Suceava – Biroul Rutier ocazie cu care s-a stabilit că data de 15.01.2022, ora 09.40, un bărbat se deplasa cu autoturismul pe direcția Pătrăuți – Suceava, moment în care s-a angajat în depășirea unui grup de 3 vehicule.
În același timp, primul autoturism din grupul de vehicule, un alt auto s-a angajat în efectuarea unui viraj stânga, ocazie cu care cele două vehicule au intrat în coliziune, ricoșând, ulterior, într-un al treilea autoturism.
Întrucât nicio persoană nu a solicitat să fie preluată de echipajele medicale care s-au deplasat la fața locului, evenimentul a fost soluționat ca accident rutier soldat doar cu pagube materiale.
Toți conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Ulterior, la ora 19.40, am fost sesizați de către personalul Spitalului Județean de Urgență Suceava despre faptul că la Unitatea de Primire Urgențe s-a prezentat o pasageră, care reclamă faptul că a suferit leziuni ușoare în urma evenimentului.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul Penal.


Dosare penale la regimul rutier

La 15.01.2022, ora 16.24, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Suceava, pe str. Calea Unirii, din mun. Suceava, l-au depistat pe un bărbat de 39 ani, din mun. Suceava, în timp ce conducea autoturismul în timp ce vorbea la telefonul mobil fără a folosi un dispozitiv de tip „mâini libere”. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate s-a constat că autoturismul nu era asigurat pentru răspundere civilă. Șoferul a fost sancționat contravențional pentru lipsă RCA.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub inflența alcoolului”.


La data de 15.01.2022, lucrătorii Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmănești, în timp ce erau angrenați în planul propriu de acțiune pe linia diminuării riscului rutier și a fenomenului infracțional au oprit pentru control pe raza sat/com. Pătrăuți un autoturism care circula pe DJ 208 V de pe raza sat/com. Pătrăuți, jud. Suceava.
Procedându-se la legitimarea conducătorului auto s-a constatat faptul că acesta este un bărbat din sat/com. Pătrăuţi, jud. Suceava, fiind posesor al permisului de conducere valabil.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest din dotarea SPR 5, rezultatul fiind în valoare de 0,60 mg/l de alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judetean Suceava, loc unde acestuia i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge, în vederea stabiliri alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336, alin. (1) din Codul Penal, urmând a fi soluționat procedural de către lucrătorii din cadrul SPR 5 Dărmănești.


La data de 15.01.2022, ora 22:55, patrula de poliție în timp ce se afla pe DJ209G, pe raza localității Straja, cu autospecializata de poliție a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism ce avea o deplasare sinuoasă către localitatea Brodina.
Conducătorul autoturismului menționat anterior nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate din autospeciala de poliție, continuându-și deplasarea cu viteză mărită către localitatea Brodina. Deoarece autoturismul în cauză prezenta un real pericol pentru siguranța traficului rutier, acesta circulând haotic, lucrătorii de poliție au procedat la urmărirea acestuia în trafic, având semnalele acustice și luminoase în funcțiune.
După o distanță de aproximativ 15 km, conducătorul autoturismului, ajuns în localitatea Brodina, în timp ce a încercat să efectueze virajul la stânga, a derapat, a părăsit partea carosabilă, a intrat în coliziune cu un parapet, după care a plonjat cu autoturismul în proximitatea albiei râului Suceava.
S-a procedat imediat la scoaterea conducătorului auto din autoturism pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă acesta a refuzat, precizând faptul că nu a suferit leziuni în urma evenimentului.
După ce s-au legitimat, lucrătorii de poliție au stabilit identitatea conducătorului auto în persoana unui bărbat în vârstă de 47 de ani, domiciliat în Oraș Vicovu de Sus. Acesta a precizat faptul că nu a oprit la semnalele regulamentare de oprire deoarece a consumat băuturi alcoolice înainte de a conduce autoturismul pe drumurile publice. Datorită faptului că acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea persoanei în cauză cu aparatul alcooltest și a rezultat o valoare de 0.85 mg./l pur alcool în aerul expirat. În continuare, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge la interval de o oră în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosarul penal cu privire la infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul Penal, care urmează a fi soluționat de către lucrătorii Poliției Orașului Vicovu de Sus.


Acțiuni pentru prevenirea răspândirii SarsCov2

In zilele de 15-16.01.2022, între orele 21.00 – 24.00, respectiv 24.00-02.00, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului, Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc și jandarmi de la I.J.J. Suceava, au acţionat în zona localurilor publice și a restaurantelor din orașul Gura Humorului și municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Au fost legitimate 72 de persoane și au fost verificate 33 de societăți comerciale (din care 27 obiective tip restaurant/club/pub, 4 spații de cazare, 1 zonă de agrement, 1 gară).
Au fost verificate 20 de persoane cu folosirea dispozitivelor electronice
Au fost aplicate 44 de sancțiuni cu avertisment pentru neportul sau portul necorespunzator al măștii de protecție sanitară.
Au fost aplicate și 2 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.000 lei, la Legea nr. 55/2020 unor unități economice care au încălcat legislația specifică.

Astfel, la data de 15.01.2022, orele 22:15, la o unitate economică situată în orașul Gura Humorului se regăseau aproximativ 20 de persoane, care nu mai consumau, acestea având intenția de a părăsi localul (aspect ce s-a și produs în scurt timp), în interior nu se desfășura nicio activitate, nu exista un fond muzical, iar personalul angajat era implicat în activități de curățenie. Admistratorul societății a fost avertizat cu privire la respectarea strictă a cadrului legal și anume închiderea efectivă.

La data de 16.01.2022, într-un local public situat în mun. Câmpulung Moldovenesc se regăseau aproximativ 15 de persoane, o parte din acestea mai consumau la mese, acestea având intenția de a părăsi localul doar după apariția efectivelor de poliție și jandarmerie. Administratorul societății a fost sancționat pecuniar pentru încălcarea prevederilor Lg. 55/2020.
Cu ocazia controalelor efectuate s-a procedat la instruirea operatorilor economici în sensul respectării cu strictețe a prevederilor legale.


Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii SPR 5 Dărmănești au obținut informații cu privire la faptul că, la proprietatea lui proprietatea unui bărbat care dețiune în aceeași incintă și o societate comercială de tip magazin alimentar, se desfășoară o petrecere.
La 15.01.2022, în jurul orei 00.40, s-a constatat faptul că la unitatea menționată este lumină în interior și se aude muzică. În interior a fost identificat proprietarul și administratorul societății, precum și mai multe persoane care sărbătoreau un eveniment. Aceștia consumau băuturi alcoolice și nonalcoolice, în interior fiind identificat și un sistem audio de redare a muzicii.
Administratorul precum și celelalte persoane prezente și-au luat angajamentul de a opri evenimentul.
S-a luat măsura sancționării contravenționale a organizatorului petrecerii private, conform art. 65, lit. j din Legea 55/2020 rap. la art. 1 pct. 1 din Anexa nr. 3 la H.G. 34/2022.


Au fost continuate și activitățile de verificare a persoanelor izolate/carantinate.
La 15.01.2022, în jurul orei 16.20, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, cu ocazia legitimării si verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, a stabilit faptul că un bărbat de 35 ani, din mun. Suceava, nu respectă măsura CARANTINĂRII, respectiv în perioada 08.01.2022- 17.01.2022, acesta fiind depistat pe str. 22 Decembrie, din mun. Suceava.
În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional conform Lg. 55/2020, cu sancțiune în valoare de 1.000 lei.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.