FOTO Femeie transportată la spital după ce casa i-a luat foc, la Dornești. Un porc și 20 de păsări de curte au pierit în flăcări

Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dornești, au intervenit sâmbătă, 1 ianuarie 2022, cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2 pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Dornești. Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 15:27.

La sosirea echipajelor, ardeau acoperișul unor construcții corp comun.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarei, în vârstă de 79 de ani, și fiicei acesteia (59 de ani), care au suferit atacuri de panică. Ulterior proprietara locuinței a fost transportată la spital.

Incendiul a fost lichidat la ora 17:45.

A ars acoperișul comun din lemn, cu învelitoare din tablă, al construcțiilor din gospodărie (corp comun) pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați. S-au degradat bunuri din interiorul a două case de locuit. În incendiu, au pierit un porc și 20 păsări de curte.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat.
Mai nouă Mai veche