Petrecerea cu artificii din Parcul Național Călimani va fi urmată de amenzi. Administrația parcului anunță că a început identificarea făptașilor

Administrația Parcului Național Călimani a anunțat că organizatorul petrecerii cu artificii din noaptea de Revelion în aria naturală protejată va fi sancționat. 

„Referitor la oportunitatea și legalitatea faptelor prezentate în spațiul Facebook sesizate de dumneavoastră vă comunicăm că acestea contravin legislației în vigoare (OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, OUG 195/2005 privind protecția mediului).

Prin prezenta vă aducem la cunoștință că RNP - Romsilva Administrația Parcului Național Călimani RA întreprinde demersuri pentru obținerea datelor cu caracter personal în vederea sancționării făptașilor prezenți în filmul din spațiul public”
, se arată într-un răspuns semnat de directorul Administrației Parcului Național Călimani, Basarab Bîrlădeanu.

Amintim că Silviu Tiberiu Vieriu, consilier local PNL în Șaru Dornei, proprietar de pensiune și administrator al unei firme care închiriează ATV-uri, snowmobile și mașini offroad, a organizat, de Revelion, o petrecere cu focuri de artificii în Parcul Național Călimani, arie naturală protejată de interes național. 

Mai multe informații: 
Mai nouă Mai veche