Ministrul Educației, despre educatoarea arestată pentru viol: „E greu de înţeles cum găseşti părinţi care să susţină aşa persoană. Trebuie un consult psihiatric“

Sorin Cîmpeanu nu îi înţelege pe părinţii care au susţinut-o pe educatoarea din Suceava acuzată că ar fi agresat sexual trei fetiţe.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, este de părere că „e greu de înţeles cum găseşti nişte părinţi care să susţină o persoană care a comis acest lucru... Dacă se confirmă aceste lucruri, şi am înţeles că sunt elemente rezonabile spre confirmare, cu siguranţă trebuie un consult psihiatric, dincolo de aplicarea legii penale. Dacă se confirmă, până acum, repet, înţeleg că sunt suspiciuni rezonabile pe baza cărora doamna educatoare a fost arestată“, conform unei declaraţii făcute la Digi24.

În dimineaţa zilei de luni, 17 ianuarie, mai multe mame din comuna Bosanci a judeţului Suceava au venit în faţa grădiniţei din localitate pentru a transmite mesaje de susţinere a educatoarei care este acuzată de agresiune sexuală şi viol asupra unor copile de 4 şi respectiv 7 ani. Două dintre victime sunt surori.

Localnicii susțin că Maria Podolak în cei 21 de ani de activitate, femeia a avut grijă de sute de fetiţe şi că nu s-au înregistrat probleme.

Femeia a fost arestată pentru 30 de zile într-un dosar în care este acuzată că a agresat sexual trei fetițe. Totul a ieșit la iveală după ce tatăl a două victime i-a dat foc la mașină din răzbunare. 

Articole pe aceeași temă: 

1 Comentarii

  1. Domnule ministru : deocamdata ar trebui sa beneficieze de prezumtia de nevinovatie.

    RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche