Tânără din Stulpicani cu permis italian fals, suprinsă de radar cu 126 km/h în Frasin

Duminică, 30 ianuarie 2022, la ora 08:56, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce executa activități specifice în cadrul unei acțiuni pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză și a normelor care reglementează depășirea, pe DN17, în localitatea Frasin, județul Suceava, a oprit pentru control autoturismul Nissan Qashquai care circula din direcţia Gura Humorului către Molid cu viteza de 126 km/h, pe un sector de drum cu viteză maximă admisă 50 km/h.

Cu ocazia controlului, la volanul autoturismului a fost identificată Maria F., de 30 de ani, din localitatea Stulpicani, județul Suceava.

Solicitându-i-se să prezinte documentele sale şi ale autoturismului, conducătoarea auto a înmânat cartea de identitate, certificatul de înmatriculare şi poliţa de asigurare obligatorie RCA, precum şi un permis de conducere eliberat de autorităţile din Italia, care prezenta suspiciuni cu privire la autenticitate.

Din acest motiv s-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date, ocazie cu care s-a constatat faptul că cea în cauză nu figurează ca deţinătoare de permis de conducere pentru niciun fel de categorie de vehicule, iar documentul prezentat nu a fost găsit în evidențe.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi complicitate la comiterea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.
Mai nouă Mai veche