Urmărire la Frumosu după un tânăr care a condus deși avea permisul suspendat. I s-a întocmit dosar penal

Luni, 10 ianuarie 2022, la ora 01:58, desfășurând activități specifice pe linie de rutieră pe raza comunei Frumosu, polițiștii au observat autoturismul Volkswagen Passat staționat pe DC 33B Frumosu, pe partea stângă a sensului de mers către DJ 176, fiind orientat către DJ 176, în interiorul căruia se aflau două persoane de sex masculin.

La aproximativ 50 de metri de autoturism, polițiștii au efectuat manevra de întoarcere, ocazie cu care au observat că autoturismul a demarat în trombă, către DJ 176.

Polițiștii au procedat la urmărirea mașinii, cu autospeciala de poliție, pe o distanță de circa 1.500 de metri, pe DC 33B Frumosu, după care mașina a virat stânga pe drumul comunal.

La volan a fost identificat Iulian H., de 26 de ani, din Frumosu. Fiindu-i solicitate documentele personale precum și permisul de conducere, acesta a declarat că nu are asupra sa permisul de conducere.

De asemenea, în mașină a fost identificat și Andrei N., de 20 de ani, din Frumosu, pasager pe locul din drepta.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest din dotarea Secției de Poliție Rurală Vama, rezultatul fiind 0,05% alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost întrebat dacă deține permis de conducere valabil, ocazie cu care a declarat că posedă, însă permisul de conducere se află la domiciliu.

Având în vedere aspectele constatate, s-a procedat la verificarea persoanei în cauză în baza de date, ocazie cu care s-a constatat că aceasta deține permis de conducere însă cu restricții, suspendat.

Având în vedere cele de mai sus s-a dispus efectuarea de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche