USV a pierdut definitiv procesul cu studentul nevaccinat. Cazarea în cămine nu poate fi condiționată de certificatul verde. Hotărârea a fost anulată

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a pierdut definitiv procesul cu studentul Florin Căluș care a solicitat anularea Hotărârii Senatului universității prin la cazarea în cămin studenții erau obligați să prezinte dovada vaccinării împotriva Sars-Cov-2, un test PCR negativ sau adeverința de vindecare în ultimele șase luni.

În aprilie 2021, șefii USV (în fotografie: rectorul Velntin Popa și prorectorul Mihai Dimian) au decis să nu mai ofere teste gratuite studenților și au hotrât obligativitatea certificatului verde la cazarea în cămin. Hotărârea Senatului USV a fost atacată în instanță de un student nevaccinat.

Studentul Florin Căluș a avut câștig de cauză pe fond, la Tribunalul Suceava. Prin sentința nr. 540 din 8 septembrie 2021, judecătoarea Dorina Cristiana Nicoară de la Tribunal Suceava a dispus anularea art. 2 lit. a și b din Hotărârea nr. 29/2021 a Senatului Universității Stefan cel Mare din Suceava prin care studenții care doreau să se cazeze în căminele Universității erau obligați să prezinte dovada vaccinului (măcar prima doza de vaccin) sau test PCR negativ.

Universitatea a făcut apel, iar dosarul a ajuns la un complet de trei judecători de la Curtea de Apel Suceava. 

Decizia definitivă a fost pronunțată joi, 13 ianuarie. Judecătorii Gabriel Iulian Florariu și Diana Grigorean au hotărât repingerea apelului Universității „Ștefan cel Mare” și menținerea întru-totul a sentinței instanței de fond. 

Pe de altă parte, al treilea magistrat din complet, judecătoarea Ioana Postecuă, a făcut opinie separată, propunând admiterea recursului și casarea în parte a sentinței atacate. 

Decizia anulată de Tribunal, adoptată din nou, sub altă formă, de USV. A fost anulată și a doua oară

La două săptămâni după decizia prin care instanța de fond din septembrie 2021 a dispus anularea Hotărârii Senatului nr. 29/2021, prevederile documentului au fost adoptate și prin Hotărâre 104/23.09.2021 a Consiliului de Administrație. 

Și această decizie a fost atacată în instanță. 

Pe fond, judecătorul Ioan Doru Bunduc de la Tribunalul Suceava i-a dat dreptate lui Florin Căluș și a anulat documentul, USV având posibilitatea să formuleze recurs.


Articole pe aceeași temă: 

1 Comentarii

  1. 강남 홀덤 벤남 홀덤 벤남 홀덤 홀덤 홀덤 홀덤 홀덤 홀덤 홀덤 홀덤 홀덤 홀덤 홀덤 홀덤 홀덤 홀덤 홀덤 홀덤 홀덤 홀덤 홀덤 홀덤 � 1xbet 1xbet 온카지노 온카지노 메리트카지노 메리트카지노 377Hard Rock Casino And Hotel Lake Tahoe

    RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche