VIDEO Daniel Bodnar, amenințat de hoții de lemne: „Îți promit că îți rup picioarele! Îți bag acul în ochi! N-ai să mai poți mânca cu mâinile!”

Daniel Bodnar a fost înjurat și amenințat cu fapte de violență de către un bărbat din Vicovu de Sus care a fost controlat de Garda Forestieră Suceava în urma unei sesizări formulată de activistul de mediu.

Controlul făcut de Garda Forestieră la sesizarea lui Daniel Bodnar i-a stârnit mânia lui Petrică Marcel Begian, de 27 de ani, din Vicovu de Sus.

„Fac acest video pentru Daniel Bodnar. Să știi că Garda Forestieră o fost la noi. Ți-ai făcut de lucru cu țiganii de-amu, Danieluț. De-acum nu ai să te mai plimbi pe picioare, n-ai să poți mânca cu mâinile. Îți promit eu că-ți rup picioarele”, a spus bărbatul într-o înregistrare video. 

De asemenea, Petrică Marcel Begian i-a trimis lui Daniel Bodnar și două înregistrări audio cu multiple injurii și amenințări: 

„Ți-ai făcut de lucru cu țiganii din Plai. Dacă nu ți-oi rupe eu picioarele și nu ți-oi mai putea ridica mâinile la guriță înseamnă că... Știi ce-ți fac, Bodnar? Te opresc, îți barez drumul, iau ranga, îți sparg toate geamurile, îți bag telefonul pe gură și te ***. Ascultă la mine, dacă nu te iau pe botul mașinii înseamnă că-s prost eu. Dacă nu-ți bag acul în ochi ca să nu mai vezi, te chinuiesc (..) chiar dacă știu că fac pușcărie pentru tine”, i-a transmis Petrică Begian. 


Nu este pentru prima dată când Daniel Bodnar este amenințat de hoții de lemne. De altfel, numeroase dosare care privesc agresiuni sau amenințări la adresa tânărului sunt uitate prin sertarele polițiștilor și procurorilor suceveni în timp ce Mafia Lemnului continuă să taie ilegal pădurile județului. Totul se întâmplă cu complicitatea șefilor Poliției și Parchetelor, sub protecția politicienilor din județ.

Daniel Bodnar: „Poliția nu face nimic pentru siguranța noastră”

„Într-un județ căpușat de politicieni corupți și parte din autorități ale statului care sunt parte la jaf, nu ne putem aștepta să fim în siguranță! Suntem pe cont propriu! Dacă în celelalte cazuri în care au fost amenințări cu moartea sau agresiuni la adresa mea, iar poliția nu a făcut absolut nimic, vedem rezultatul! La cine să apelez? La care poliție?
Nici nu pot posta toate injuriile și amenințările! Indivziii ăștia sunt cei care și-au cumpărat permise pe bani și primesc lemn ilegal de la pădurarii din Putna și Brodina! Din păcate, Poliția nu face nimic pentru siguranța noastră”
, a spus Daniel Bodnar.



Daniel Bodnar: Lupta mea continuă

La un an după ce a fost grav rănit într-un accident rutier, Daniel Bodnar a început să pășească cu ajutorul unui cadru. „Lupta mea continuă!”, a transmis Daniel. 

Medicii nu pot să estimeze la acest moment cât timp va mai dura recuperearea, dar Daniel Bodnar este optimist și spune că va continua să lupte până când va putea să meargă din nou.

„A fost un an foarte greu, plin de suferință, de luptă. Am înțeles încă de la început că este încercarea vieții mele, este lupta pe care trebuie să o câștig, cu ajutorul lui Dumnezeu și cu susținerea voastră. Țelul meu a fost să revin cât de curând pe picioarele mele. Am început de ceva timp să pășesc cu acest cadru. Doctorii spun că mai durează destul de mult timp până voi deveni independent la mers, fără cârje, fără cadru. Am decis să lupt și este singura soluție pe care o am să revin înapoi printre voi, pe picioare, sănătos, în teren. Îmi este foarte dor să merg să filmez pe teren, în pădure”, a spus Daniel Bodnar.

Tânărul a mulțumit pentru sprijinul și mesajele primite din partea susținătorilor săi, dar s-a arătat pe de altă parte extrem de dezamăgit de faptul că a fost hărțuit de autorități.

„Îmi pare foarte rău că în acest timp am fost mai mult hărțuit de autorități decât de cei din Mafia Lemnului. Am fost foarte dezmăgit, dar pe de o parte m-a ambiționat și felul josnic în care au ales cei de la DIICOT Suceava să mă hărțuiască ca pe ultimul om. Voi face chiar o sesizare către DIICOT central ca să se înțeleagă ce se întâmplă la Suceava. Dosarele la comandă, hărțuirile nu trebuie să existe într-o țară democratică. Ceea ce am făcut am făcut cu demnitate. Nu poate nimeni să vină să mă acuze de ceva. De aceea pot să stau cu capul sus, cu demnitate, și să le răspund inclusiv autorităților. Asta este realitatea în Suceava: hoții și golanii fac legea, susținuți și protejați de autoritățile din județul nostru”.

„Lupta mea continuă!”, este promisiunea cu care Daniel Bodnar și-a încheiat mesajul la un an de la accident.

„Lupta mea continuă! Nu știu cât va dura până voi reveni pe picioare. Nu contează că picioarele momentan nu mă ajută. Atât timp cât inima e puternică și înțelepciunea pe care mi-a dat-o Dumnezeu a rămas, voi continua să lupt!”, a spus Daniel Bodnar.


Articole pe aceeași temă:
Mai nouă Mai veche