Buletin de presă, 15 februarie 2022 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 14.02.2022, în jurul orei 12.50, un bărbat de 37 ani, din loc. Ipotești, a condus autoturismul pe str. Brădetului din mun. Suceava, iar la intersecția cu str. Parcului intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 69 ani, din mun. Suceava.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei pasagere din autoturismul condus de bărbatul de 69 de ani.
Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat și li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „ vătămare corporală din culpă”.


La 14.02.2022, în jurul orei 07:00 un bărbat de 32 ani, din mun. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe str. Victoriei din mun. Suceava, a surprins şi accidentat ușor pe un minor de 7 ani, din mun. Suceava, care s-a angajat în traversarea drumului public pe trecerea de pietoni.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a minorului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 şi ulterior i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Dosar penal la regimul rutier întocmit de poliţiști

La 14.02.2022, ora 16.00, SPR 7 Mălini a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că o mașină a izbit un stâlp, pe raza comunei comuna Baia.
În urma cercetărilor s-au constatat că la data de 14.02.2022, în jurul orei 16.00, un bărbat de 37 ani, din com. Baia, a condus autoturismul pe DJ 209 H, pe raza com. Baia, pe str. Ștefan Cel Mare, a pierdut controlul volanului și a intrat în coliziune cu un stâlp de energie electrică de pe marginea părții carosabile.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”.


Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La 14.02.2022, la Poliția mun. Câmpulung Moldovenesc s-a prezentat un bărbat care a sesizat faptul că cei doi copii ai săi minori au fost victimele violenței domestice, fiind amenințați de către unchiul lor, de 58 ani, din mun. Câmpulung Moldovenesc.
În urma verificărilor efectuate s-au stabilit că la data de 13.02.2022, în jurul orei 13.30, bărbatul de 58 de ani, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice s-a deplasat la locuința fratelui său, din mun. Câmpulung Moldovenesc, ocazie cu care acesta a găsit acasă pe cei doi minori, față de care s-a manifestat agresiv adresându-le injurii și jigniri, i-a amenințat cu acte de violență și a distrus sistemul de închidere de la ușa principală de acces în imobil.
În urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat că există risc iminent, fapt pentru care polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu în favoarea minorilor pe o perioadă de 5 zile.
S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea a două infracțiuni de ,,amenințare” și o infracțiune de „distrugere”.
Mai nouă Mai veche