Invitație la donare de sânge de 1 Martie. Andreea Huțuleac: „Roșul de mărțișor înseamnă solidaritate”

Sucevenii sunt invitați să participa la o acțiune de donare de sânge, în ziua de 1 Martie, evenimentul fiind organizat la inițiativa Andreei Huțuleac.

„Va conta mult rezultatul acestei zile, adică sângele recoltat care va salva vieți. Dar nu putem să nu ne oprim și la semnificațiile pe care un gest nobil, la îndemâna fiecăruia dintre noi, le poate căpăta de Mărțișor. 
După cum se știe, firul alb din mărțișor simbolizează iarna și puritatea, iar firul roșu reprezintă vara și explozia de viață. Atât de îndrăgitul mărțișor marchează astfel o îmbinare a celor două anotimpuri atât de diferite. Ei bine, la fel ca la drapelul național, roșul va reprezenta de data asta chiar sângele. Cel pe care eroii din zilele păcii îl varsă pentru viața compatrioților lor. Albul, adică puritatea, va fi similar compasiunii și solidarității față de cei suferinzi, a căror viață este în primejdie”, a transmis Andreea Huțuleac.

Inițiatoarea speră că acțiunea de dnoare de sânge de de Mărțișor să fie o mare reușită, la fel ca cea organizată anul trecut, de Dragobete.

„Sper ca astfel de acțiuni să devină o tradiție, dar și o certitudine că, solidari fiind, putem învinge orice greutăți, chiar și moartea. Că lucrurile care ne unesc sunt mult mai trainice și importante decât cele care ne dezbină, acestea fiind, în primul rând, antipatiile inoculate politic”, a mai transmis Andreea Huțuleac.
Mai nouă Mai veche