Buletin de presă, 21 februarie 2022 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 20.02.2022, orele 13:30 un bărbat din comuna Bălcăuți, județul Suceava, a condus autoturismul pe DC 35 Bălcăuți, având direcția de deplasare Gropeni – Bălcăuți. În momentul în care a ajuns la intersecția dintre DC 35 și DJ 209D a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un alt bărbat din com. Bălcăuți, județul Suceava care circula pe DJ 209 D având direcția de deplasare Calafindești – Siret.
În urma impactului patru persoane aflate în primul autoturism au suferit leziuni ușoare. șoefrii au fost testați cu aparatul etilotest, rezulatele fiind negative, fiindu-le recoltate și probe biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ,,Vătămare corporală din culpă,, faptă prevăzută și pedepsită de art. 196 alin. 1 și 4 din Codul Penal, cercetările fiind continuate de lucrătorii Formațiunii Rutiere Siret.


La data de 20.02.2022, în jurul orelor 17:25, o femeie din municipiul Suceava, jud. Suceava, a condus autoturismul pe D.N. 17, între loc. Șcheia și Stroiești, jud. Suceava, având direcția de deplasare dinspre ” loc. Stroiești” către ”loc. Șcheia”. Conducătoarea auto a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit suprafața carosabilă prin partea dreaptă, vehiculul răsturnându-se în zona șanțului colector.
În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto și a doi pasageri.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat, după care i s-a prelevat o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei la Spitalul Judeţean Suceava.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 2, 3, 4 din Codul Penal.


Dosar penal la regimul rutier întocmit de poliţiști

La 20.02.2022, ora 00.40, polițiștii din cadrul SPR 13 Bălcăuți, pe raza com. Zamostea, sat Badragi, pe drumul comunal DC 36, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat 36 ani, din comuna Mitreni, județul Călărași.
Întrucât emana halenă alcoolică și avea un comportament specific unei persoane ce a consumat băuturi alcoolice, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența băuturilor alcoolice”.
Mai nouă Mai veche