Cum s-a produs accidentul mortal de la Prisaca Dornei. Concluzia polițiștilor

Joi, 10 februarie 2022, în jurul orei 00:15, Sergiu Cernat, din comuna Vama, în timp ce conducea autoturismul marca Alfa Romeo pe DN 17, pe raza satului Prisaca Dornei, comuna Vama, județul Suceava, având direcția de deplasare dinspre Câmpulung Moldvenesc, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, pătrunzând pe contrasens, moment în care a intrat în coliziune frontală cu autobuzul cu etaj Vanhool care circula regulamentar, condus de Igor J., din orașul Bragadiru.

În urma impactului, autoturismul Alfa Romeo a fost proiectat în parapetul tip lisă de pe partea dreaptă a direcției de deplasare Câmpulung Moldovenesc-Vama.

În urma impactului a rezultat avarierea celor două autovehicule, decesul conducătorului autoturismului Sergiu Cernat, în vârstă de 21 de ani, din Vama, și rănirea ușoară a lui Marcel M., pasager în autocar.

Conducătorul autobuzului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat

Cadavrul persoanei decedate a fost depus la morga Spitalului mun.Câmpulung Moldovenesc, urmând a se dispune efectuarea necropsiei acestuia.

Din primele verificări efectuate la faţa locului s-a stabilit faptul că vinovăția producerii accidentului rutier îi aparține conducătorului autoturismului.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. 

Citește mai departe:
Mai nouă Mai veche