MApN susține că instalarea tabărei militare de la Suharău este un exercițiu planificat încă de anul trecut

Ministerul Apărării Naționale a oferit detalii cu privire la tabăra militară instalată în noaptea de miercuri spre joi în comuna Suharău din județul Botoșani, în apropierea frontierei de stat cu Ucraina. MApN susține că este vorba despre un exercițiu care ar fi fost planificat încă de anul trecut. 

„O subunitate din cadrul Brigăzii 76 Cercetare, Supraveghere şi Recunoaştere înzestrată cu radar TPS-77 execută, începând cu data de 16.02.2022, un exerciţiu în zona judeţului Botoşani. La activitate participă aproximativ 20 de militari din cadrul subunităţii.

Exerciţiul este unul de rutină și face parte din planul cu principalele activităţi pentru anul în curs, plan stabilit și aprobat în anul 2021. Exerciții asemănătoare au fost executate anual în acest raion, începând cu 2018”, a transmis MApN. 

StiriSuceava.net a relatat, ieri, că o tabără militară a fost instalată între localitățile Suharău și Oroftiana din județul Botoșani, în apropiere de graniță. Convoiul militar a tranzitat în noaptea de miercuri municipiul Suceava.

Pe de altă parte, prezența militarilor este pusă de localnici în contexul situație de criză de la frontiera Ucrainei cu Rusia. 

Citește mai departe: 
Mai nouă Mai veche