Un bărbat din Râșca a fost găsit mort în casă. Se simțea rău de două zile, dar a refuzat să meargă la medic pentru că nu avea bani să plătească consultația

Luni, 7 februarie 2022, în jurul orei 08:10, polițiștii Secției de Poliție Rurală Vadu Moldovei au fost sesizați de o persoană din comuna Râșca despre faptul că fratele său Ion A. a fost găsit decedat în anexa unde acesta locuia.

Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul în vârstă de 56 de ani locuia singur, iar în dimineața zilei de luni, în jurul orei 08.00, a fost vizitat de fratele său întrucât se simțea rău de două zile. Bărbatul a refuzat anterior să fie transportat la Spitalul Municipal Fălticeni sau să fie consultat din punct de vedere medical, întrucât nu era înscris în evidențele vreunui medic de familie și nu avea venituri cu care să acopere costul investigațiilor medicale.

Văzând că fratele său nu răspunde, Florea A. a intrat în anexa unde acesta locuia, găsindu-l fără semne vitale, fapt pentru care a sesizat organele de poliție.

În urma verificărilor s-a stabilit că victima obișnuia să consume băuturi alcoolice și nu era înscris la vreun medic de familie.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă”.
Mai nouă Mai veche