VIDEO Bunic și nepoată înecați în mașina căzută într-o groapă cu apă de pe șantierul DJ 209C, la Liteni Moara, lucrare executată de Autotehnorom pentru Consiliul Județean Suceava

Două persoane, bunic și nepoată, au murit înecate după ce au căzut cu mașina într-o groapă plină cu apă săpată de firma Autotehnorom Suceava pentru construirea unui pod pe drumul județean 209C, în satul Liteni, comuna Moara, județul Suceava.

Accidentul s-a produs marți, 8 februarie 2022, în jurul orei 13:10.

Ioan Rusu, în vârstă de 75 de ani, din Măzănăești, și nepoata lui, Andreea Horga, de 21 de ani, din Berchișești, se aflau într-un autoturism Opel Astra cu care circulau pe sensul Suceava - Berchișești.

În localitatea Liteni, circulația pe drumul județean 209C este deviată pentru construirea unui pod nou. Lucrările sunt executate de firma Autotehnorom Suceava, iar contractantul lucrării este Consiliul Județean Suceava.

Conform martorilor, autoturismul circula cu viteză redusă, iar în zona în care circulația este deviată la stânga pentru a ocoli șantierul, autoturismul Opel Astra a păstrat direcția înainte și a căzut în groapa adâncă de cel puțin șase metri, plină cu apă.

Pompierii militari au intervenit cu numeroase echipaje, au încercat să oprească cursul apei și au decolmatat podețul din aval, încercând în același timp să scoată apa cu motopompe.

În paralel, pompierii au ieșit cu barca pe apă pentru a identifica poziția mașinii, iar scafandrul unității a fost chemat să participe la acțiune.

În cele din urmă, după aproape două ore, mașina a fost prinsă cu un cârlig și a fost trasă din apă cu troliul.

În mașinaă au fost găsite cele două victime decedate.

Polițiștii au deschis un dosar penal și fac cercetări pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Groapa în care a căzut mașina a fost săpată de Autotehnorom pentru amplasarea pilonilor de la noul pod. Lucrarea a fost abandonată de mai multe luni, iar groapa s-a umplut cu apă din cauză că scurgerea era colmatată. 

Mai nouă Mai veche