VIDEO Primarul Lungu nu a strâns suficiente voturi să o demită pe Teodora Munteanu, dar anunță o nouă majoritate PNL-PMP-ProRomânia în Consiliul Local Suceava

Ședința extraordinară a Consiliului Local Suceava convocată vineri, la ora 9.00, a durat doar trei minute după ce primarul Ion Lungu și-a retras de pe ordine de zi proiectul de hotărâre privind demiterea Teodorei Munteanu pentru că nu a strâns suficiente voturi.

Ședința a fost condusă de viceprimarul PNL Lucian Harșovschi, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri oficiale. La ședință au fost prezenți 17 consilieri: cei nouă de la PNL, patru de la PMP, doi de la ProRomânia și doar liderii de grup de la USR și PSD.

Singurul proiect de pe ordinea de zi era cel privind eliberarea din funcție a viceprimarului USR Teodora Munteanu.

Inculpatul Lucian Harșovschi i-a dat cuvântul primarului Ion Lungu care a anunțat că retrage proiectul pentru că și-a dat seama că nu poate întruni majoritatea calificată de două treimi, adică 16 voturi, necesară pentru demiterea viceprimarului. Totodată, primarul Ion Lungu a anunțat că începând de astăzi în Consiliul Local va funcționa o nouă majoritate: PNL-PMP-ProRomânia.

Inculpatul Lucian Harșovschi a declarat apoi închisă ședința Consiliului Local. Asta deși ceruse cuvântul liderul grupului consilierilor PSD, Dan Cușnir, fost partener de afaceri al primarului Ion Lungu.
  
Mai nouă Mai veche