Cum ar trebui să arate o ușă potrivită pentru baie?




Alegerea unei uși pentru baie poate fi un proces complicat, deoarece pe lângă criteriile de bază pe care trebuie să le îndeplinească o ușă, acelea de a oferi intimitate, izolare fonică și termică, o ușă pentru baie trebuie să fie și foarte rezistentă, în special la umiditate. Prin urmare, deși ușa respectivă trebuie să se potrivească cu celelalte uși de interior din casă, trebuie să aibă și această proprietate de a rezista la umiditate și la căldură – aspecte specifice unei camere în care aburul fierbinte este prezent aproape zilnic.

Cum se alege ușa pentru baie?

Criteriile de care se ține cont în mod obișnuit în momentul alegerii unei uși de interior – dimensiune, design, direcția de deschidere a ușii – ar trebuie să fie completate și de alte criterii, atunci când este vorba despre ușa de la baie.

Materialul din care este fabricată ușa și finisajele acesteia reprezintă unul dintre aceste criterii. Astfel că deși ușile pe care oamenii le aleg adese pentru baie sunt realizate din materiale precum PVC sau ecopolipropilenă, în prezent, poate fi montată și o ușă din PAL, HDF sau chiar lemn la baie, deoarece acestea sunt tratate cu substanțe speciale, care le oferă o rezistență ridicată la umiditatea și căldura specifică acestei încăperi.

De exemplu, ușile din gama Porta Desire sau cele din gama Porta Grande, care pot fi gasite la Usi Dor, un show-room de uși interior în Suceava, sunt vopsite cu ajutorul tehnologiei UV, care le oferă astfel un grad mai mare de rezistență.

În acest caz, cei care aleg astfel de uși de interior se pot bucura de aspectul plăcut, funcționalitatea și rezistența acestora pentru un timp mai îndelungat.

Ce stil poate fi ales pentru amenajarea băii?

La fel ca în cazul celorlalte camere din casă, și pentru amenajarea băii se poate opta pentru orice fel de stil. Este recomandat totuși, ca această încăpere să fie în concordanță cu stilul de amenajare ales pentru întreaga casă.

Printre cele mai populare stiluri de amenajare, care se potrivesc și unei băi, sunt stilul modern, pentru care se folosește un design minimalist, cu linii simple, stilul scandinav, în care accentul este pus pe simplitatea decorului și o funcționalitate ridicată a elementelor, precum și stilul clasic, specific unor băi amenajate într-un mod practic, funcțional și confortabil.

Prin urmare, și culorile potrivite pentru o astfel de încăpere sunt unele neutre sau pastelate, care să nu iasă în evidență, ci să completeze stilul de amenajare ales. De aceea, culoarea care este foarte des aleasă de oameni este albul, care poate fi înviorat cu accente de culori pastelate sau mai puternice, după preferințe, cu ajutorul unor decorațiuni.

De asemenea, natura este una dintre principalele surse de inspirație în amenajările interioare din 2022, motive care pot fi folosite chiar și în amenajarea unei băi.

În concluzie, există o libertate foarte mare în alegerea stilului de amenajare pentru baie, important fiind ca ușa să se potrivească stilului atât stilului băii, cât și celui ales pentru restul casei, mai ales că ușa este elementul care delimitează cele două spații.

Mai nouă Mai veche