FOTO Un bărbat a murit carbonizat după ce a adormit cu țigara aprinsă, la Câmpulung Moldovenesc

Sâmbătă, 19 martie 2022, la ora 10:08 autoritățile au fost sesizate prin 112 despre faptul că s-a produs un incendiu la o locuință situată pe strada Cuza Vodă, folosită de Gheorghe M., persoană cu probleme medicale aflată în încăpere.

Echipajele de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc și un echipaj SMURD s-au deplasat la fața locului, unde au neutralizat incendiul izbucnit în dormitorul bărbatului, constatându-se de asemenea decesul persoanei care a fost cuprinsă de flăcări.

Persoana vătămată, în vârstă de 71 ani, într-un dormitor situat la parterul imobilului, casa de locuit fiind folosită de către fiicele sale. Bărbatul se afla în îngrijirea membrilor de familie întrucât avea dificultăți în mișcare pe fondul unor afecțiuni cronice, iar în camera sa obișnuia să fumeze în mod regulat.

Sâmbătă, unde dintre fetele bărbatului a pregătit mâncare pentru persoana vătămată și coborând către camera acestuia a observat fum dens moment în care s-a speriat și i-a alarmat pe ceilalți colocatari din imobil, care au ieșit în curte fără a pătrunde în camera persoanei vătămate, fiind sesizate organele de intervenție prin 112.

Echipajele de intervenție au acționat în mod prompt și au neutralizat incendiul din camera persoanei vătămate, unde au descoperit pe pat, în poziția șezut, corpul cuprins de flăcări al persoanei vătămate, în apropiere fiind observate tigări și chibrituri.

Persoana vătămată prezenta arsuri în mod proeminent la partea superioară a corpului, mâini și zona capului, poziția sa, șezut cu aplecare către partea stângă, fiind corespondentă cu zona patului afectată în proporție ridicată de incendiul declanșat.

Incendiul nu s-a propagat în alte încăperi; afectată în mod concret a fost camera în care locuia persoană vătămată cât și o parte din bunurile aflate acolo și nu a pus în pericol alte persoane sau bunuri.

Membrii de familie prezenți la activitatea de cercetare la fața locului au indicat că persoana vătămată nu fost victima vreunei fapte contra integrității fizice, cauza decesului și afectarea bunurilor din camera acestuia având legătură cel mai probabil cu fumatul în încăpere.

Trupul persoanei vătămate a fost ridicat şi transportat la morga spitalului din municipiului Câmpulung Moldovenesc fiind dispusă procedural autopsia cadavrului, având în vedere modul și împrejurările survenirii decesului, fără a prezenta alte forme de vătămare.

În cauză nu au fost ridicate suspiciuni privind săvârșirea vreunei fapte prevăzute de legea penală.
Mai nouă Mai veche