O femeie de 80 de ani s-a trezit cu ușa spartă de jandarmii care au greșit adresa unei percheziții, la Vicovu de Jos. Cine plătește paguba?

Vineri dimineață, la ora 6.00, un echipaj de jandarmi a pătruns în locuința Victoriei Ursachi, o bătrână de 80 de ani, din Vicovu de Jos. De la fereastra locuinței, femeia a văzut cum „mascații” au luat cu asalt casa nouă a fiului ei Vasile Ursachi, construită în aceeași curte. În casa acestuia nu locuia nimeni, fiul fiind plecat la lucru în străinătate, în Anglia, unde muncește în construcții de peste 8 ani. Femeia locuiește în casa bătrânească.

„Mama era în casă, trează, cu becul aprins și televizorul deschis și poate de aceea nu a auzit nimic până când s-a uitat pe fereastră și a văzut puhoi de oameni îmbrăcați în negru, cu cagule pe față, în ogradă”, a povestit, pentru Suceava SmartPress, Elisabeta Bolocan, fiica Victoriei, pe care bătrâna a sunat-o imediat iar soțul acesteia, aflat nu departe, a ajuns imediat la locul incidentului.

„Când mama le-a cerut jandarmilor care scotociseră peste tot prin casă, prin șură, prin grajd, lăsând totul vraiște să spună ce caută, a fost întrebată dacă acolo locuiește familia Ursachi Vasile și Ana. Dânsa le-a spus că ea este de fapt cea care locuiește în gospodărie și o cheamă Ursachi Victoria. Ei au spus că de fapt îl caută pe unul, Ursachi Victor, băiatul lui Vasile și Ana. Dar aceștia locuiesc la 400 de metri distanță de casa fratelui și a mamei. L-am sunat pe fratele meu din Anglia și i-am spus ce s-a petrecut. Jandarmii s-au arătat dispuși să achite paguba produsă, întrebând cât costă ușa spartă. Fratele a răspuns că pe el l-a costat 1200 de euro, fiind ușă mare, dublă, iar jandarmilor li s-a părut prea mult, intrând la negocieri. Dar fratele meu le-a transmis că nu îl interesează cât o să-i coste pe jandarmi gafa făcută, să fie și 50 de lei, dar singurul lucru pe care îl dorește este ca aceasta să fie adusă exact la forma inițială, din toate punctele de vedere. Jandarmii au spus că atunci când vor ajunge la Rădăuți vor discuta chestiunea cu superiorii lor”, a spuns Elisabeta Bolocan, care reclamă în primul rând șocul pe care armata de caguliști l-a produs bătrânei mame. 

„Ce sperietură a tras biata de ea, dacă pățea ceva? Spun toate astea ca să nu se mai întâmple așa ceva și altora. Cât despre daunele produse locuinței fratelui meu, să plătească până la ultimul bănuț!”, a mai spus fiica bătrânei.
Mai nouă Mai veche