Trei gospodării afectate de un incendiu, la Câmpulung Moldovenesc

Pompierii militari ai Detașamentului Câmpulung Moldovenesc și cei ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului au intervenit cu 7 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în municipiul Câmpulung Moldovenesc. Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 23:20.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat acoperisul unei case de locuit și mai multe anexe gospodărești. Flăcările s-au extins și la alte două proprietăți, care au fost afectate parțial.

Au ars acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 120 de metri pătrați și bunuri din interior (elemente de mobilier, materiale textile și electrocasnice). S-a degradat fațada locuinței pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați. Au mai acoperișul anexelor gospodărești (bucătărie de vară, atelier mecanic și adăpostul de animale) și bunuri din interior, pe o suprafață totală de aproximativ 120 de metri pătrați. De asemenea s-au degradat si circa 20 de metri cubi lemn de foc. Din cauza flăcărilor, alte două proprietăți au fost afectate. La prima, au ars anexele gospodărești, corp comun, pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați și s-au degradat învelitoarea din țiglă a acoperișului și alte bunuri. La a doua locuință, a fost afectată fațada casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați, elemente din tâmplărie și acoperișul pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat.

Incendiul a fost lichidat la ora 6:35, iar pompierii au salvat cele trei case de locuit, în diferite proporții, cu bunurile aferente. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Incendiul a fost observat și anunțat la 112 cu întarziere, astfel încât la sosirea pompierilor militari construcțiile din cele trei proprietăți erau cuprinse de flăcări, iar o parte din acestea ardeau generalizat.
Mai nouă Mai veche