Accident de muncă la fabrica Schweighofer Rădăuți. Un bărbat și-a strivit mâna stângă între două grinzi

Sâmbătă, 16 aprilie 2022, la ora 17.45, autoritățile au fost sesizate cu privire la faptul că la o societate comercială din municipiul Rădăuți a avut loc un accident de muncă.

În urma cercetărilor s-a constatat că este vorba despre Viorel B., de 54 de ani, din localitatea Călinești, județul Botoșani, angajat pe post de muncitor necalificat la societatea Holzindustrie Production Rădăuți .

Vineri seară, în jurul orelor 22.00, bărbatul , în timp ce se afla în timpul serviciului, efectua operațiunile de deblocare a unei grinzi din lemn fixată pe bandă în utilajul de lucru, iar într-un moment de neatenție și-a prins mâna stângă între această grindă și următoarea aflată pe bandă, suferind astfel leziuni la nivelul mâinii. Victima și-a îngrijit singură leziunile, iar a doua zi după ieșirea de la muncă a mers la domiciliu, apoi s-a prezentat la Spitalul municipal Botoșani, fiind diagnosticată cu „traumatism prin strivire mâna stângă”, nefiind necesară internarea.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche