Buletin de presă, 12 aprilie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 59.000 lei aplicate de polițiștii rutieri

În perioada 08-10.04.2022, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat acțiuni tematice pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost efectuate 431 testări cu aparatul etilotest și au fost aplicate 130 sancțiuni contravenționale în valoare de 59.000 lei.
În cadrul acțiunii, polițiștii au reținut în vederea suspendării 19 permise de conducere, au retras 9 certificate de înmatriculare și au constatat 10 infracțiuni la regimul rutier.

Exemple:

În perioada 08-10.04.2022 polițiști din cadrul Serviciul Rutier Suceava au oprit pentru control pe DN 17 raza comunei Dorna Candrenilor, autoturismul condus de un bărbat.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


În perioada 08-10.04.2022 polițiști din cadrul Serviciul Rutier Suceava au oprit pentru control pe DN 29A pe raza comunei Zvoriștea, autoturismul condus de un bărbat de 59 de ani din comuna Șcheia.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


Sancțiuni contravenționale în valoare de 4.200 lei aplicate de polițiștii Biroului Protecția Animalelor

In ziua de 11.04.2022, între orele 09.00 – 13.00, polițiști din cadrul Biroului Protectia Animalelor împreună cu politisti din cadrul Politiei Orașului Salcea, jandarmi de la I.J.J. Suceava, reprezentanţi ai D.S.V.S.A și un reprezentant de la Asociația ”Casa lui Patrocle” Suceava au acţionat la domiciliul a două persoane condamnate la o pedeapsă de 6 luni și 10 zile închisoare, respectiv 1 an și 10 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de ”rănirea sau schingiuirea animalelor” și pedeapsa complementară a interzicerii exercițiului dreptului de a deține animale pe o perioadă de 2 ani.
Polițiștii s-au prezentat la domiciliul celor două persoane cu scopul de a verifica dacă sunt respectate interdicțiile dispuse de instanța de judecată.
La adresa unde locuiesc cele două persoane au fost identificate și alte persoane care dețineau trei cabaline și o suină, fără documente de proveniență sau pașaport respectiv crotal pentru suină, motiv pentru care polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.200 lei.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 11.04.2022, ora 16:01, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Burdujeni din municipiul Suceava, într-un sens giratoriu, la intersecția cu Calea Unirii, un localnic de 73 de ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de o femeie de 29 ani.
Din accident a rezultat rănirea conducătoarei auto, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 11.14.2022, orele 14,10, o patrulă din cadrul secției 10 poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe DN 2E pe raza comunei Cacica, autoturismul condus de un tânăr de 20 de ani din municipiul Suceava.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 20 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 11.04.2022, orele 19:52, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava – B.D.N.E. a oprit pentru control pe D.N. 2 E, pe raza comunei Cornu Luncii autoturismul condus de un bărbat de 47 de ani din comuna Preutești, acesta fiind surprins de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce rula cu viteza de 79 km/h pe un sector de drum unde limita legală este de 50 km/h.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 47 de ani nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche