Egger a bugetat pentru 2022 investiţii de 15 mil. euro la fabrica de prelucrare a lemnului din Rădăuţi

Egger România, parte a furnizorului austriac de materiale pe bază din lemn pentru mobilier şi amenajări interioare, construcţii şi pardoseli Egger, a bugetat pentru acest an un program de investiţii de aproximativ 15 mil. euro pentru implementarea de noi tehnologii, îmbunătăţirea calităţii produselor, lucrări de infrastructură, modernizarea flotei de utilaje, întreţinerea facilităţilor curente de producţie şi protecţia mediului.

’’Pentru 2022 am bugetat aproximativ 15 milioane de euro, însă această sumă poate suferi modificări în funcţie de evoluţiile de pe piaţă. Cea mai mare parte a bugetului de investiţii, adică 36% din total, va fi alocată pentru implementarea de tehnologii de vârf şi îmbunătăţirea calităţii produselor. Lucrările de infrastructură vor primi 28%, iar modernizarea flotei de utilaje 19%. Nu în ultimul rând, cei 17% rămaşi din buget vor fi alocaţi pentru întreţinerea facilităţilor curente de producţie şi protecţia mediului’’, au declarat pentru ZF Transilvania oficialii companiei Egger România.

Bugetul alocat de Egger în 2021 pentru investiţii a fost de aproximativ 8 milioane de euro. Din această sumă, 62% au fost alocaţi pentru investiţii noi, iar 23% pentru modernizarea de instalaţii pentru îmbunătăţirea pocesului de producţie a plăcilor de OSB. Diferenţa de 15% a fost destinată lucrărilor de mentenanţă a instalaţiilor aflate în funcţiune pe platforma industrială de la Rădăuţi. În prezent Egger România dispune de 870 de angajaţi, dintre care 800 sunt pe platforma industrială din Rădăuţi. Obiectivul companiei pentru 2022 este să mai angajeze încă 25 de persoane pentru proiectele aflate în derulare, ajungând astfel la aproape 900 de oameni la nivel naţional.

Egger Românnia a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 404 mil. euro, în creştere cu aproximativ 34% faţă de anul anterior, conform datelor transmise de companie şi a celor de pe site-ul Ministerului Finanţelor. Egger România a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de peste 302 mil. euro (aproape 1,45 miliarde de lei), un profit net de 13,5 mil. euro (circa 65 mil. lei) şi cu un număr mediu de 781 de angajaţi, potrivit datelor publice.

Compania deţine pe piaţa locală un birou de vânzări la Bucureşti, o fabrică în Rădăuţi şi trei puncte de colectare a lemnului reciclabil, respectiv paleţi deterioraţi, mobilier vechi, deşeuri de plăci aglomerate din lemn, ambalaje din lemn, deşeuri lemnoase de la construcţii şi demolări, deşeuri lemnoase municipale sau biomasă - Egger Timberpak la Cernica, Chitila şi la Cluj. Grupul austriac Egger deţine din 2008 o fabrică în România, în localitatea Rădăuţi, judeţul Suceava, unde sunt produse plăci de PAL brut şi melaminat pentru industria mobilei, precum şi plăci OSB pentru industria construcţiilor din lemn şi sectorul de retail.

’’Proiecţiile pentru 2022 sunt, în prezent, dificile din cauza volatilităţii aprovizionării cu materii prime, presiunii inflaţioniste şi reducerii cererii la nivel european, precum şi a evoluţiei din mediul economic şi politic la nivel internaţional. Totodată, provocările de pe piaţa muncii şi infrastructura logistică generează dificultăţi în previzionarea unor rezultate financiare. La nivel internaţional, fluxurile logistice nu au fost reluate integral, iar la nivel naţional ne confruntăm cu provocări multiple determinate de lipsa investiţiilor în infrastructura rutieră şi feroviară. Încercăm să ne adaptăm la această dinamică, parţial prin punerea în funcţiune a unor capacităţi suplimentare, precum şi prin optimizarea continuă a utilizării materialelor şi a structurii costurilor’’, au mai declarat oficialii Egger România. Grupul austriac Egger operează unităţi de producţie în Europa, America de Sud şi America de Nord.
Mai nouă Mai veche