FOTO Razie de amploare joi seară în municipiul Suceava. Polițiștii au aplicat 130 de amenzi, au reținut 13 permise și au retras 29 de certificate de înmatriculare

Joi, 31 martie 2022, Poliția Municipiului Suceava a organizat o razie în sistem integrat, fiind angrenate toate structurile din cadrul subunității. S-a acționat pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și siguranței cetățeanului, pentru combaterea faptelor cu violență, a infracțiunilor de furt și tâlhărie, descoperirea autorilor și tragerea la răspundere penală pentru faptele săvârșite, a prevenirii faptelor penale și contravenționale. 

Dispozitivul de ordine publică constituit în cooperare cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Bogdan Vodă” Suceava a avut ca principal scop asigurarea ordinii și liniștii publice în zona parcurilor, spațiilor de joacă pentru copii, teraselor, magazinelor cu program non stop, sălilor de jocuri de noroc, precum și pe linia prevenirii faptelor cu violență comise în proximitatea acestora și implicit generarea unui sentiment de siguranță în segmentul stradal.

Totodată, s-a avut în vedere prevenirea și combaterea faptelor penale și contravenționale la regimul rutier și creșterea gradului de siguranță rutieră. De asemenea, în cadrul acțiunii s-a documentat activitatea infracțională în mai multe cauze de furt, fiind dispuse și măsuri de reținere a persoanelor bănuite de comiterea faptelor și alte măsuri procesuale.

La razie au participat 76 de polițiști, 8 jandarmi și 2 câini specializați de intervenție.

În cadrul raziei au fost verificate 333 de autoturisme și au fost testați cu aparatul etilotest 97 de conducători auto.

Au fost aplicate 130 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 65.540 lei, cele mai multe la regimul rutier dar și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Totodată, au fost reținute 13 permise de conducere și au fost retrase 29 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul raziei au fost verificate 87 de obiective (baruri, localuri, parcuri, săli de jocuri), fiind legitimate 593 de persoane.


Exemple semnificative:
  • Organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Secției de Poliție Burdujeni au administrat probatoriul în 5 cauze penale, în care se efectuează cercetări pentru comiterea a patru infracţiunii de „furt”, fapte prevăzute de art. 228, alin.1 din Cod Penal și a unei infracțiuni de „furt calificat”, faptă prevăzută de art. 228, alin.1, rap la art. 229 alin 1 lit. e din Cod Penal, toate cu aplic. art. 38, alin 1din Cod Penal, fiind dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, față de un bărbat de 28 de ani din municipiul Suceava
  • La data de 31.03.2022, orele 18.15, un bărbat de 27 ani, din mun. Suceava, jud. Suceava, a fost depistat pe DJ 208D, pe raza localității Adâncata, conducând autoturismul fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie, în cauză fiind dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 Cod Penal.
Mai nouă Mai veche