Inculpatul Harșovschi i-a interzis lui Andrei Bacoș să participe la ședința publică a Consiliului Local Suceava

Accesul sucevenilor la ședințele publice ale Consiliului Local Suceava este în continuare restricționat de inculpatul Lucian Harșovschi și de primarul Ion Lungu deși Guvernul a ridicat toate restricțiile din pandemie. 

Joi după-amiază, la sediul Primăriei Suceava a fost convocată ședința ordinară pentru luna martie, prezidată de viceprimarul Lucian Harșovschi, inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale. 

La ședință a intenționat să participe și suceveanul Andrei Bacoș, dar nu i s-a permis accesul, chiar dacă legislația națională și regulamentul Consiliului Local prevăd că ședințele sunt publice.

„După cum știți în Suceava nu mai sunt restricții și astăzi este prima ședință de consiliul local desfășurată în aceste condiții.
Au trecut doi ani în care niciun cetățean nu a avut dreptul să participe la aceste ședințe.
Nu mi s-a permis nici astăzi accesul la ședință având în vedere faptul că nu mai sunt restricții. Motivul invocat a fost că în continuare ședințele vor fi fără public și presă. Poate primim un răspuns concret care este motivul real al acestui refuz”
, a transmis Andrei Bacoș. 

Paradoxal, președinte de ședință și cel care ar trebui să se asigure de respectarea legislației a fost chiar viceprimarul Lucian Harșovschi, cel care în urmă cu trei luni a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava într-un dosar care vizează săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale. 

Pe lângă liderul PNL Suceava, pe lista inculpaților se mai regăsesc Sorina Boicu, Sorinel Boicu, Adriana Iacob și SC Manucu Com SRL Suceava.

Dosarul a fost instrumentat de polițiștii Biroului Rutier al Poliției municipiului Suceava. Polițiștii au constatat că șoferii microbuzelor maxi-taxi ale firmei SC Manucu Com SRL foloseau un document fals pentru a opri în toate stațiile din municipiul Suceava și pentru a face transport în comun în municipiu, asta deși firma deținea licență pentru transport interjudețean, adică între localități.

Documentul, o anexă a unui caiet de sarcini al licenței de transport, ar fi fost semnat și ștampilat de viceprimarul Lucian Harșovschi, unul dintre liderii PNL Suceava, protejatul primarului Ion Lungu.

SC Manucu COM SRL Suceava este administrată de inculpata Sorina Boicu, soția inculpatului Sorinel Boicu, patronul firmei de taxiuri Sory&Nel SRL.
Mai nouă Mai veche