Omul de încredere a lui Gheorghe Flutur, Cristi Crețu, rămâne în arestul IPJ Cluj pentru încă 30 de zile. Judecătorii i-au prelungit mandatul de arestare preventivă în dosarul de luare de mită și trafic de influență

Mandatul de arestare a lui Cristi Crețu, omul de încredere al prim-vicepreședintelui PNL Gheorghe Flutur, președinte al CJ Suceava, a fost prelungit, marți, cu încă 30 de zile. Decizia a fost luată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj. 

„În temeiul art. 236 din Codul de procedură penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj, prin urmare dispune prelungirea măsurii arestării preventive luate prin încheierea penală nr. 400/C/05.04.2022 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj faţă de inculpatul C.S.C. pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2022 şi până la data de 03.06.2022. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în minuta publicată pe portalul instanței. 

Cristi Crețu a fost prins în flagrant, la 4 aprilie 2022, după ce a primit 40.000 de euro șpagă de la proprietarul societății Autotehnorom SRL Suceava, Vasile Rîpan. 

Cristi Crețu era atunci vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava și era considerat cel mai de încredere om al președintelui Gheorghe Flutur, al cărui consilier a fost în ultimii 15 ani. 

La trei săptămâni după ce a fost arestat, Cristi Crețu a demisionat din funcțiile de vicepreședinte CJ Suceava și consilier județean.

Mai multe informații: 


1 Comentarii

  1. De 30 de ani reparam la nesfarsit drumurile care cedeaza la prima iarna si dupa 2-3 ani trebuie din nou reparate. Alti ministri, alti presedinti de CJ, alti vicepresedinti, alti primari de orase si comune, alti directori se schimba la cativa ani dar toti cer comisioane mari la lucrarile de drumuri. Alti constructori de drumuri, alti proiectanti, alti experti tehnici, alti diriginti de santier se continua unii pe altii la devalizarea fondurilor statului sau europene. Am devenit un neam de primitori de mita si de hoti care dau mita. Cand vor aparea dintre noi , o generatie, un partid, un guvern, un presedinte, institutii de justitie care sa determine pe toti care au legatura cu lucrarile de drumuri sa foloseasca bitum de calitate, sa respecte grosimea straturilor drumurilor din proiecte, sa foloseasca piatra concasata de munte si nu pietris de rau mai ieftin dar mai putin rezistent.

    RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche