Cum sunt promovați politicienii penali la Universitatea Suceava: Lider PNL judecat pentru fals în înscrisuri oficiale, prezentat studenților ca model de succes

Un politician trimis în judecată pentru fals în înscrisuri oficiale le-a fost prezentat ca model de succes studenților de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, în cadrul unui eveniment oficial organizat de instituția de învățământ superior.

Este vorba despre prim-vicepreședintele organizației PNL Suceava, Lucian Harșovschi, viceprimar al municipiului Suceava. Controversatul politician a fost trimis în judecată în decembrie 2021 pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale. Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava și se află acum pe rolul Judecătoriei Suceava, în faza de cameră preliminară.

Marți, 24 mai, în cadrul unui eveniment organizat de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, politicianul le-a fost prezentat studenților ca model de succes în carieră. 

Politicianul inculpat penal a publicat mai multe fotografii de la eveniment și i-a mulțumit lectorului universitar Marcela Hurjui pentru invitație.

Acuzațiile procurorilor

La 21 decembrie 2021, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava l-au trimis în judecată pe inculpatul Lucian Harșovschi, viceprimar al municipiului Suceava și prim-vicepreședinte PNL Suceava, într-un dosar care vizează fapte de fals material în înscrisuri oficiale. Pe lângă liderul PNL Suceava, pe lista inculpaților se mai regăsesc Sorina Boicu, Sorinel Boicu, Adriana Iacob și SC Manucu Com SRL Suceava. 

Ancheta a vizat falsificarea unor documente pentru a fi folosite de șoferii microbuzelor maxi-taxi ale firmei SC Manucu Com SRL care efectua ilegal transport public în comun în municipiul Suceava. SC Manucu COM SRL Suceava este administrată de inculpata Sorina Boicu, soția inculpatului Sorinel Boicu, patronul firmei de taxiuri Sory&Nel SRL.
Mai nouă Mai veche