Omul lui Flutur rămâne în arest. Curtea de Apel Cluj a respins contestația lui Cristi Crețu și l-a obligat să plătească 200 de lei cheltuieli de judecată

Judecătorii Curții de Apel Suceava au respins, miercuri, contestația formulată de fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, Silviu Cristinel Crețu, față de prelungirea mandatului de arestare preventivă dispusă de Tribunalul Cluj în dosarul în care este anchetat pentru luare de mită și trafic de influență. Politicianul a fost obligat să plătească 200 de lei cheltuieli judiciare.

Omul de încredere al lui Gheorghe Flutur, Cristi Crețu a ajuns în arestul IPJ Cluj după ce la 4 aprilie a fost prins în flagrant de procurorii DNA Cluj după ce a luat o șapgă de 40.000 de lei de la patronul Autotehnorom, Vasile Rîpan.

La 5 aprilie, Cristi Crețu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind pus sub acuzare pentru luare de mită și trafic de influență. 

Săptămâna trecută, Tribunalul Cluj a prelungit mandatul de arestare cu alte 30 de zile, până la 3 iunie. 

Omul lui Flutur a făcut contestație, dar judecătorii Curții de Apel Cluj a repins-o ca nefondată și l-au obligat să plătească 200 de lei cheltuieli de judecată. 

„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Crețu Silviu Cristinel împotriva încheierii penale nr. 508/C/3.05.2022 pronunţate de Tribunalul Cluj în dosarul nr. 1905/117/2022. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod Procedură Penală, obligă pe contestator la plata sumei de 200 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare în prezenta cale de atac. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 11.05.2022”, se arată în minuta publicată pe portalul instanței. 

Mai multe informații: 

Mai nouă Mai veche