Buletin de presă, 24 iunie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 20.360 lei aplicate de polițiști

La 23.06.2022, în intervalul orar 18.00 – 24.00, pe teritoriul de competență al Poliției municipiului Rădăuți și al Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a fost organizată o razie, ocazie cu care au fost aplicate 33 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.360 lei.
De asemenea polițiștii au reținut în vederea suspendării 3 permise de conducere, au retras 8 certificate de înmatriculare și 5 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.
În cadrul acțiunii polițiștii au legitimat 160 de persoane și au verificat 144 de autovehicule.

Exemple:

O patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DJ 178 C, pe raza comunei Frătăuții Noi, autoutilitara cu numere de înmatriculare provizorii, condusă de un bărbat din comuna Todirești.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, autorizația de circulație pentru autoutilitara condusă de bărbatul din comuna Todirești este expirată din data de 31.08.2021.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de “punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural


O patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe raza comunei Putna, un vehicul tip ATV condus de un localnic de 15 ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 15 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar vehiculul tip ATV nu este înmatriculat sau înregistrat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


Material lemnos confiscat de polițiști

La 23.06.2022, în intervalul orar 0900-1300, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta în colaborare cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, a efectuat un control la o sociatate comercială de pe raza județului Suceava, ocazie cu care s-a constatat faptul că, existau diferențe între stocurile din aplicația SUMAL 2.0 și cantiatea de material lemnos aflat în depozit.
Totodată, echipa de control a constatat că în unele avize emise de societatea în cauză, nu se poate distinge/ focaliza mijlocul de transport sau încărcătura.
Administratorul societății a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar cantitatea de 15.917 mc material lemnos în valoare de 2.968.88 lei a fost confiscat.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 23.06.2022, ora 09.05, în timp ce conducea autoturismul pe DN29 în localitatea Dumbrăveni, o femeie de 43 de ani din județul Botoșani a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de un localnic de 74 de ani.
Din impact a rezultat rănirea conducătorilor auto, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 23.06.202, ora 19.02, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control pe raza comunei Moldovița, autoturismul condus de un localnic de 18 ani.
Proprietarul autovehiculului, un localnic de 24 de ani a precizat faptul că, i-a încredințat autoturismul tânărului de 18 ani, pentru a-l conduce pe drumurile publice, deși avea cunoștință despre faptul că acesta nu posedă permis de conducere.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 18 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar polița de asigurare obligatorie RCA este expirată din data de 21.06.2022, motiv pentru care a fost sancționat contravențional.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” şi „încredințarea unui autovehicul spre a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La 23.06.2022 ora 21.45, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini a oprit pentru control pe raza comunei Râșca autoturismul condus de un localnic.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autorizația de circulație pentru autoturismul condus de bărbatul din comuna Râșca este expirată din data de 13.06.2022.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.


La 24.06.2022, ora 00.30, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini a oprit pentru control pe raza comunei Cornu Luncii, autoturismul condus de un bărbat de 28 de ani din comuna Baia.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 28 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La 24.06.2021, ora 01.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe bld. George Enescu, din localitate, autoturismul condus de un localnic de 30 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolicăă, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche