Rădăuțean reținut în arest după a încălcat ordinul de protecție, a spart ușa și a intrat cu forța în casa soției

Miercuri, 01 iunie 2022, o femeie din Rădăuți s-a adresat cu o plângere Poliției municipiului Rădăuți prin care a sesizat faptul că soțul ei, împotriva căruia este emis ordin de protecție, a venit la domiciliu, a intrat în locuință și a distrus clanța ușii de acces.

În urma verificărilor s-a constatat că ce doi sunt căsătoriți din anul 2009 și au împreună patru copii minori. Până în luna februarie 2022 toți au locuit într-un apartament din municipiul Rădăuți. În urma unui eveniment dintre cei doi, petrecut în luna februarie 2022, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției municipiului Rădăuți au emis ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului, iar la data de 4 februarie 2022, prin sentință civilă a Judecătoriei Rădăuți, împotriva acestuia a fost emis ordin de protecție definitiv, bărbatul fiind obligat să păstreze o distanță 50 de metri față de femeie și domiciliul aceasteia din municipiul Rădăuți.

Miercuri, 1 iunie 2022, în jurul orelor 20.00, femeia se afla singură la domiciliu când bărbatul nu a respectat măsurile dispuse prin ordinul de protecţie emis de Judecătoria Rădăuți, respectiv a pătruns în interiorului imobilului, distrugând clanța ușii de acces, și a provocat scandal.

În urma intervenției unui echipaj de poliție, bărbatul a fost identificat la locul faptei. 

Prin ordonanța organului de cercetare penală al poliției judiciare din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, s-a dispus efectuarea urmăririi penale față de suspect sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „încălcare de către persoana împotriva căreia a fost emis ordin de protecție a oricăreia din măsurile dispuse” și „distrugere”.

Prin ordonanța organului de cercetare penală al poliției judiciare din cadrul Poliției municipiului Rădăuți s-a dispus reținerea suspectului în vârstă de 41 de ani pentru o perioadă de 24 de ore. Bărbatul a fost introdus în arestul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche