Ucraineanul beat care a provocat un accident grav la Ipotești a fost arestat pentru 30 de zile

Tânărul cetățean ucrainean care beat la volan a provocat un accident grav în localitatea Ipotești din județul Suceava a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Mandatul de arestare preventivă pe numele lui Ruslan Lutytskyi a fost emis de magistrații Judecătoriei Suceava la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. Tânărul avea 2,17 la mie alcool în sânge la momentul în care s-a izbit în mașina unei familii din Ipotești.

Accidentul s-a produs sâmbătă, 4 iunie 2022, la ora 21.45. Ruslan Lutytskyi, de 30 de ani, din Ucraina, a condus autoturismul Mitsubishi Outlander înmatriculat în Ucraina pe DJ 208A din localitatea Ipotești, județul Suceava, având direcţia de deplasare dinspre Suceava către Bosanci.

La un moment dat, în timp ce se deplasa pe un drum în aliniament, a intrat în depășirea autoturismului Ford Focus care se deplasa în fața sa în aceeași direcție de mers, după care a intrat în coliziune cu autoturismul Dacia Logan condus regulamentar din sensul opus de către Ionuț H., de 42 de ani, din Ipotești, care efectua virajul la dreapta către poarta locuinței sale. În urma coliziunii, autoturismul Dacia Logan a fost proiectat în gardul gospodăriei, după care s-a oprit pe acostamentul neconsolidat situat pe partea dreaptă, avand în vedere direcția sa de deplasare.

În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a ambilor conducători auto implicați, precum și a pasagerilor din ambele autoturisme: Ionuț H., conducătorul autoturismului marca Dacia Logan, Viorica H., pasager dreapta față din autoturismul Dacia Logan, și o minoră, pasageră pe bancheta din spate a autoturismului Dacia Logan, precum și lui Lutytskyi Ruslan, conducător al autoturismului Mitsubishi Outlander, și a lui Oleksandr Z., pasager pe scaunul dreapta față în autoturismul Mitsubishi.

Persoanele rănite au fost preluate de ambulanță și transportate la Spitalul Județean Suceava pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul auto Ruslan Lutytskyi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i recoltate două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Conducătorul autoturismul Dacia Logan nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza leziunilor suferite, fiind în comă, însă i-a fost prelevată o mostră de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Ulterior, în urma analizelor s-a stabilit că șoferul avea 2,17 la mie alcool în sânge.

La spital, șoferul autoturismului Dacia a fost diagnosticat cu „coma, traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic” și a fost internat pe în Secția Chirurgie ATI. Femeia de 44 de ani a fost diagnsoticată cu „traumatism cranio-cerebral nivel mediu, fracturi multiple de bazin, fractura humerus drept” și a fost internata în Secția Ortopedie. Fata de 14 ani a suferit un traumatism cranio cerebral minor, fără internare.

Pasagerul din autoturismul Mitsibishi, un tânăr ucrainean de 25 ani, a suferit fracturi la nivelul coloanei cervicale, și a fost internat în Sectia de Neurochirurgie.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche