Buletin de presă, 12 iulie 2022 - IPJ Suceava

Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La data de 11.07.2022 ora 22.18, lucrătorii Secției 14 Poliție Rurală Vama au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie din comuna Moldovița, jud. Suceava cu privire la faptul că a fost agresată de către soț.
Polițiștii s-au deplsat la fața locului și au stabilit că pe fondul consumului de alcool și a unor discuții contradictorii, femeie aa fost lovită de către soțul său.
La fața locului a fost solicitată o ambulanță din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, care i-a acordat îngijiri medicale părții vătămate.
A fost aplicat formularul de evaluare a riscului, ocazie cu care a rezultat că există risc iminent și prin urmare, a fost emis un ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de cinci zile împotriva bărbatului, acesta fiind evacuat din locuință.
Având în vedere cele constatate, lucrătorii de poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii „violență în familie” prevăzută și pedepsită de art. 199 din Codul penal raportat la art. 193 alin.(1) din Codul penal


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 11.07.2022, orele 12.11, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni au fost sesizațo prin SNUAU 112, cu privire la faptul că pe D.J 209A, pe raza localității Cornu Luncii s-a produs un accident rutier soldat cu victime omenești.
În urma cercetărilor s-a stabilit că la data de 11.07.2022, în jurul orei 12:10, o femeie în timp ce conducea autoturismul pe D.J 209 A, pe raza satului cornu Luncii, com. Cornu Luncii, jud. Suceava, pe relația Mălini-Cornu Luncii, a efectuat virajul la stânga și a intrat în coliziune cu un alt autoturis, condus de asemenea, de o femeie.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a uneia dintre conducătoarele auto.
Ambele conducătoare auto au fost testate cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00 mg/l aer expirat.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,, vătămare corporală din culpă”. prev. și ped. de art. 196 alin 2 și 3 din Codul Penal.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 11.07.2022, orele 15:45, lucrătorii SPR 10 Gura Humorului în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza satului Drăgoieşti, com. Drăgoieşti, jud. Suceava, respectiv pe DJ 178 au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 20 ani, cu domiciliul în satul și comuna Bălăceana.
Procedând la verificare în bazele de date s-a constatat faptul că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Totodată s-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest rezultatul acestuia fiind negativ.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fara permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335, alin.1 din Codul Penal, urmând a se soluţiona procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Drăgoieşti.
Mai nouă Mai veche