Cele 5 elemente esențiale pentru advertorialele de succes

 


Cel mai bun tip de reclamă... unul care chiar face să sune telefonul... este un advertorial. În prezent, advertorialele sunt cele mai apreciate tipuri de articole pentru specialiștii în marketing de conținut. Advertorialele sunt foarte eficiente, dar doar sunt scrise într-un anumit fel. Hai să vorbim în acest articol despre 5 elemente pe care le conțin fără excepție toate advertorialele de succes.

Primul element importnat pentru orice advertorial este textul. Ca să scriem un advertorial reușit, trebuie să alegem mai întâi un subiect de interes pentru multe persoane și să întocmim un articol care tratează pe larg problema respectivă și oferă o soluție viabilă. Articolul este mai convingător dacă include și citate de la proprietari de afaceri sau de la persoane care au reușit să depășească problema și să obțină succes. De asemenea, în legătură cu textul, mai putem spune că este foarte important ca acesta să fie ușor de înțeles pentru orice tip de cititor afectat de problema respectivă. Nu degeaba se spune că cele mai bune advertoriale vorbesc pe limba celor care le citesc. 

Al doilea element important pentru advertoriale sunt fotografiile. O fotografie mare, plasată în centrul paginii sau în altă zonă cheie a acesteia, poate face minuni pentru publicul unui advertorial. Cel mai bine în acest sens ar fi să folosești o fotografie originală, care să ilustreze bine produsul sau serviciul care îl oferi ca soluție la problema discutată. Dar și dacă optezi pentru o imagine cu titlu gratuit, ai grijă să alegi una de înaltă calitate.

Al treilea element important pentru un advertorial este brandingul. Chiar dacă este vorba de un advertorial în care cel mai mult accent vrei să-l pui pe informațiile pe care le oferi publicului și valoarea acestora pentru cititori, nu uita să dai materialului tău un aer original. Dacă poți, folosește undeva logo-ul companiei sau brandului pe care îl promovezi sau măcar culorile prin care acesta se identifică.

Cel de-al patrulea element este un cuprins sau un sumar care conține toate punctele marcante ale poveștii principale. Acesta ar fi bine să fie scris într-un mod chiar și mai concis decât întregul material și dacă se poate cu un font care să iasă mai ușor în evidență și să fie mai simplu de urmărit.

Al cincilea și ultimul element este locul unde postezi advertorialul, dacă este vorba de un ziar sau o revistă, e foarte important să decizi dacă el vrei să apară în prima jumătate sau în cea de-a doua a publicației, pe pagina stângă sau pe cea dreaptă. Pe de altă parte, în cazul publicațiilor online, pentru că nu ai pagini fizice ca să poți alege un loc exact, trebuie să te decizi asupra secțiunii sau categoriei unde acesta se potrivește cel mai bine.

Puncte de luat în considerare în legătură cu editarea și publicarea advertorialelor

Dacă te gândești să folosești advertoriale pentru a-ți promova afacerea, există câteva lucruri de luat în considerare.

Primul este ca textele tale să fie scris profesional. În acest exemplu, am scris textul într-un stil jurnalistic, ceea ce te-a făcut să citești articolul nostru ca pe un articol obișnuit de ziar, putând să treci mai ușor peste faptul că este de fapt o reclamă. Dar când vine vorba de propria afacere, este aproape imposibil să faci acest lucru pe cont propriu deoarece nimeni nu poate fi complet obiectiv când vine vorba de propria afacere. În acest caz, cel mai bine ar fi să apelezi la copywriteri și agenții de marketing specializate în advertoriale. Astfel, tu poți doar să le transmiți acestora ideile principale pe care vrei să le conțină advertorialele tale și tu doar să alegi publicațiile în care vrei să apară.

Apoi, mai trebuie să ții cont de costul publicării advertorialelor tale. Dacă poți găsii servicii acceptabile ca preț când vine vorba de redactare, în ceea ce privește publicatul lucrurile se complică. Bineînțeles că sunt și website-uri ieftine unde să te promovezi. Dar cele cu mulți cititori și un public numeros întotdeauna sunt scumpe, iar dacă ar fi să te orientezi după valoarea pe care o primești, sfatul nostru este să optezi întotdeauna pentru mai puține publicații bune, decât pentru mai multe publicații de duzină.

Mai nouă Mai veche