Fată lovită cu oglinda cu un șofer care a plecat de la locul accidentului, în satul Dealu din comuna Zvorîștea

Duminică, 10 iulie 2022, în jurul orei 16:00, Andrei L., de 20 de ani, din comuna Zvoriștea, a condus autoturismul Volkswagen Touran pe DJ 291A, în localitatea Dealu, comuna Zvoriștea, dinspre localitatea Buda spre Zvoriștea, iar în timp ce se afla în depășirea autovehiculului din față a surprins și acroșat cu oglinda lateral stânga un pieton minor care se deplasa pe partea carosabilă, pe sensul opus de mers.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului, o fată de 14 ani, localnică, al cărui părinte a solicitat îngrijiri medicale prin apel la 112, la ora 16.35. Fata a fost transportată cu ambulanța la Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava și i s-a stabilit diagnosticul preliminar „traumatism ușor cot drept prin accident rutier”.

Conducătorul autoturismului implicat în accident nu a anunțat imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliție, a părăsit locul accidentului și a fost identificat de către lucrătorii de poliție, în jurul orei 16.30, la domiciliu. Acesta fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, după ce și-a dat consimțământul în acest sens.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”vătămare corporală din culpă” şi ”părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”.
Mai nouă Mai veche