Polițiștii promovează mesajul antidrog la Zilele municipiului Fălticeni

Peste 200 de polițiști și jandarmi sunt mobilizați în perioada 16 – 20 iulie 2022 pentru ca Zilele Municipiului Fălticeni să se desfășoare fără incidente nedorite.

În zonele de organizare a evenimentelor sociale și artistice, polițiștii au dispus măsuri sporite de siguranță. Sunt prezente echipajele canine specializate din cadrul structurilor de poliție și jandarmi, iar echipajele de poliție rutieră sunt prezente pe căile adiacente de circulație pentru verificări și controale pe linie de alcool și substanțe interzise. Polițiști în ținută civilă sunt printre participanți pentru prevenirea faptelor cu violență, prevenirea furturilor din genți și buzunare și prevenirea traficului și consumului de substanțe interzise.

În plus echipe de polițiști din și jandarmi, însoțite de polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Suceava și de specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog sunt prezenți la aceste evenimente și desfășoară activități de prevenire, informare și responsabilizare.

Scopul acestor activități este reprezentat de prevenirea și conștientizarea efectelor consumului de droguri, riscurile la care se expun, dar și recunoașterea semnelor consumului de droguri.

La aceste activități sunt folosiți ochelari speciali care induc efectele consumului de alcool și droguri, aceştia având rolul de a simula starea de deteriorare produsă de alcool sau alte substanțe psihotrope.

De asemenea, sunt informaţii cu privire la metodele de prim-ajutor în anumite situaţii de criză, cauzate de consumul de droguri.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, aducând în prim - plan tinerii, care sunt cei mai expuși la traficul și consumul de substanțe psihoactive.

Recomandările poliţiştilor pentru tineri:
  • Fii foarte atent la alegerea cercului de prieteni. Nu ezita să-ţi schimbi anturajul când constaţi că acesta are preocupări infracţionale;
  • Nu ceda tentaţiei de a încerca drogurile – şi prima încercare comportă un risc, dependenţa instalându-se chiar de la prima doză, în cazul drogurilor de mare risc;
  • Fii puternic, responsabil şi refuză unele propuneri ale amicilor tăi dacă îţi pare că au caracter imoral sau ilicit;
  • Este posibil să ai unele probleme în familie, la şcoală sau în relaţie; drogurile şi alcoolul nu reprezintă niciodată o soluţie, ci doar o problemă în plus.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.